Besked dröjer. Arrangörerna FBK Scorpio har ännu inte bestämt sig gällande Håkan Hellströms junikonserter på Ullevi Foto: Michael Erhardsson

Fortsatt väntan på besked om Håkan på Ullevi

Arrangörerna FBK Scorpio hade lovat besked om Håkan Hellströms Ullevikonserter i juni. Men nu meddelar man att beskedet dröjer och skriver "Håll ut, vi jobbar så snabbt vi kan!".

  • Publicerad 12:13, 20 apr 2020

13 och 14 juni var det dags för de två första av Håkan Hellströms totalt fyra Ullevikonserter. Konserterna är sedan länge utsålda och Håkan Hellström med musiker är redan i gång med förberedelserna inför spelningarna.

Men med coronavirusets spridning och Folkhälsomyndigheternas direktiv har spelplanen för många konsertarrangörer och turnerande band och artister kommit att ändras.

6 april meddelade konsertarrangören FBK Scorpio, som ligger bakom Håkan Hellströms konserter och även de med Rammstein 31 juli och 1 augusti, på att planerna kan komma att ändras.

Arrangören: Ser mörkt ut för Håkan i juni

Inget besked

Då skrev man:

Sedan Coronaviruset började sprida sig över världen har ju vår förhoppning varit att fortfarande kunna genomföra samtliga planerade konserter på Ullevi i sommar och det är fortfarande målet; även om det blir mindre troligt för var dag som går. Vi tänker alltid främst på besökarnas hälsa och säkerhet. Mycket pekar på att vi inte kommer kunna samlas på Ullevi redan i juni och i så fall behöver vi flytta på konserterna till senare datum. Behöver vi göra det kommer köpta biljetter att gälla för de nya datumen. Vi kommer inte ställa in konserterna. Alla som har köpt en biljett till Håkan kommer att få se Håkan.

Nu har två veckor gått och idag har nya besked kommit från den tyska konsertjätten. Ett besked som också är ett ickebesked, då man i ett meddelande skriver:

Vi lovade att ge er mer information om vad som händer med junikonserterna, men tyvärr har vi ingen mer info att ge riktigt ännu. Vi är ledsna att inte kunna ge ett definitivt besked än och ber om lite mer tid att lösa allt. Håll ut, vi jobbar så snabbt vi kan!

Gällande övriga konserter på Ullevi är det sedan tidigare klart att Summerburst i början på juni inte kommer att bli av.

Karin och Håkan hyllas för musiken

"Tillsammans i mörker" – ny musik från Håkan

Vi är GBG