Samarbete. Göteborg Jazz Orchestra hyllar jazzlegendaren Georg Riedel med hjälp av Albin Lee Meldau. Foto: Kai Martin

Göteborg Jazz Orchestra hyllar Georg Riedel på Storan

Göteborg Jazz Orchestra har en förkärlek till Georg Riedel och har framfört mycket av hans musik. Den 28 april gästar man Stora Teatern tillsammans med legendaren för både prisutdelning och besök av Albin Lee Meldau.

  • Publicerad 16:30, 25 apr 2022

Under rubriken "Ooh shoo be doo bee" bjuder Göteborg Jazz Orchestra på en kväll med en fin blandning av humor, jazz och all möjlig musik.

Legendaren på scen

Förutom orkestern kommer också legendaren, 88-årige Georg Riedel, som bandet musikaliskt hyllat genom åren, stå på scen. Med hjälp av komikern och jazzälskaren Ludde Samuelsson som konferencier fylls kvällen av en föreställning om musik och jazz från förr till nu. Självklart med jazzen i fokus, men också med folkton och visa.

Göteborgsson

Under kvällen kommer också Göteborgssonen Albin Lee Meldau medverka. Han som nyss kommit hem efter några år i Stockholm får här visa sin respekt för sin inspirationskälla. Han kommer bjuda på dels egen musik med bandet och dels visa av Georg Riedel.

Prisutdelning

Förutom dessa framträdande blir det också utdelning av utmärkelse till Georg Riedel från representant av stadens borgmästare, GJO, Nefertiti, Alfons-Åberg-kulturhus med flera. Ett nytt arrangemang för kvällen av Georg Riedels melodi till Alfons Åberg kommer presenteras. Dessutom sker en utdelning av utmärkelse till kvinnlig jazzmusiker-ungdom som är föredöme som andra ungdomar (och vuxna). Pristagaren kommer också att delta i en låt under föreställningen. Prisvinnaren presenteras under kvällen.

 

Krönikor

Axelsson: Så blev nationaldagen röd

Krönika Tradition. Sparkade ut annandag pingst Början på året, vår och vinter, kryllar det av röda dagar i almanackan. Men så har det inte alltid varit. Helgdagar ha tillkommit och tagit bort under åren. Vårt senaste tillskott är nationaldagen.måndag 6/6 11:10

Konsumentfrågan

Så gör du om ditt bagage skadas på flyget

Konsument Konsumentfrågan: Flyg, telefonförsäljare, husdjur Vad gör man bagaget från flyget är skadat, måste man verkligen prata med telefonförsäljare och vad gäller vid köp av husdjur från uppfödare nu när nya konsumentköplagen trätt i kraft?...onsdag 22/6 15:04

Debatt

Robert Hannah (L): ”Svensk- heten känner ingen hudfärg”

Debatt Debatt. Nya svenskar behöver mer än en ceremoni med jordgubbstårta. Det menar liberala riksdagsledamoten, med rötter i Tynnered, Robert Hannah.onsdag 8/6 12:44