Klar till blues. Sångerskan Lollo Gardtman medverkar tillsammans med Sweet Little Angels under Göteborgs Bluesfestival. Foto: Kai Martin

Göteborgs Bluesfestival bjuder på fest

Förra året fick uppskattade Göteborgs bluesfestival ställas in. I år blir den av med inriktning främst på svenska akter och med sittande publik. – Vi har vågat satsa och vill ge tillbaka till medlemmarna, säger it- och marknadsansvarige Fredrik Nyström.

  • Publicerad 18:00, 12 aug 2021

Beslutet att vi skulle satsa togs så sent som i mitten av sommaren.

Med kort varsel har Göteborgs Bluesförening fått ihop sitt program och vågat satsa sig ur pandemins förlamande grepp.

När Göteborgs Bluesfestival hålls mellan 20 och 21 augusti är det med tio akter fördelade med fyra på fredagen och sex på lördagen.

Sent beslut

– Beslutet att vi skulle satsa togs så sent som i mitten av sommaren, säger Fredrik Nyström.

– Jag tycker att det är bra att vi hann göra något och vi har vågat satsa genom att vi fått bidragspengar. Med det vill vi ge tillbaka till medlemmarna, säger han om föreningen som har cirka 400 medlemmar.

Begränsad skala

På Villa Belparc, där bluesfestivalen efter förra årets paus, återigen ska hållas blir det i år i något begränsad skala. Dessutom med mestadels svenska akter.

– Tidigare har vi kunna ha ungefär 1 000 betalande per kväll. Med restriktionerna blir det justeringar, säger Fredrik Nyström.

Det innebär att det blir 500 gäster per kväll och en publik som dessutom ska vara sittande.

– Så tyvärr har vi var tvungna att höja priset för biljetterna och dessutom skära lite i gagerna, för att få det att gå ihop.

Hur har det gått med biljettförsäljningen?

– Det är inte helt slutsålt ännu. Men det verkar som om publiken och föreningens medlemmar är glada att det händer någonting.

Siktar mot festivalen

Fredrik Nyström berättar att det har rått delade meningar om festivalen skulle hållas eller ställas in. Men med väl beslutet taget har de styrande i Göteborgs Bluesföreningen siktat mot 2021 års festival.

Hur har reaktionen varit hos artisterna och banden som ni har kontaktat?

– En del har varit tveksamma för att det har varit länge sedan de spelade. Så det har dröjt med svarstider. Men de flesta har varit glada för att få chansen att spela igen. Det var ju också länge osäkert om tyska Bonita & the Blues Shacks fick komma hit.

Göteborgs Bluesfestival

Är: En musikfestival med blues i fokus, som i år återigen hålls på Villa Belparc i Slottsskogen 20–21 augusti av Göteborgs Bluesförening.

Artister: Sweet Little Angels med sångerskorna Johanna Hjort och Lollo Gardtman, Gumbo, Lisa Lystam Family Band och Roffe Wikström ( fredag 20/8). Emil Ernbro & Filip Jers, Kokomo Kings, Black Cat Bone, Knock-Out Greg & the West Coast Grinders, Ronander Blues och Bonita & the Blues Shacks (lördag 21/8).

Arrangemanget: Är enligt Folkhälsmyndigheterna restriktioner med plats för 500 sittande gäster.

Visa merVisa mindre

Krönikor

Axelsson: "Vi måste hålla på våra traditioner"

Krönika Tradition Julen är en härlig högtid och tradition men det finns de som önskar att julen börjat tidigare och varat längre. De som tjänar pengar på den. Men börja inte tumma på julen för tidigt. lördag 9/10 16:30

Konsumentfrågan

Gäller svensk lag även utländska företag?

Konsument Konsument Vad gör man om man får hem en annan vara än den man beställt? Gäller svensk lag även företag som inte är baserade i Sverige? Och om man ramlar hos sin tandläkare – kan man då få ersättning för det? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut. tisdag 18/5 16:11

Debatt

”Varje steg mot rättvisa och frihet är värdefullt”

Debatt Kyrkorna betydelse Den Coronapandemi som vårt samhälle utsatts för har påverkat oss alla och har gett negativa effekter inom flera områden. De radikalt minskade sociala kontakterna har enligt flera undersökningar ökat risken för våld i nära relationer... måndag 11/10 14:39