Göteborgsartister knep P3 guldvinster

I helgen avgjordes P3 guldgalan i direktsändning från Stockholm. Efter galan kunde Torslandas Victor Leksell ståta med två vinster och Örgrytesonen Kasbo med en.

  • Publicerad 10:07, 22 mar 2021

Normalt sett avgörs P3 guldgalan inför en utsåld arena i mitten av januari. Normalt sett är det också ett evenemang som hålls i Göteborgsregionen – de senaste åren i Partille arena – med ett stort artistuppbåd på plats.

Men på grund av den rådande pandemin har P3 och arrangörerna av galan valt ett annorlunda – och försenat – koncept. Platsen blev Elite Hotel Marina Tower i Stockholm där en liten skara fått möjlighet att följa evenemanget från ett hotellrum. Coronaanpassning gjorde också att artisterna gjorde sina framträdanden antingen i hotellrum eller vid en scen utan publik.

Göteborgsartister

Programledarna Oscar Zia och Emma Molin stod för presentationerna med gästspel av bland andra Zara Larsson, New Kid och Miss Li.

Men i fokus stod förstås de nominerade där Göteborgsartister som Miriam Bryant, Victor Leksell och Kasbo, dj:n och musikproducenten från Örgryte som utanför musiken heter Carl Garsbo.

Årets låt och pop

Det var de två sistnämnda som tog hem priser. Mest lyckosam var Victor Leksell, som vann i två kategorier: Årets låt och Årets pop.

– Jag skulle vilja säga tack till alla som har röstat på mig och alla som har lyssnat på mig det här året, och önskar alla lycka till att hålla ut det sista för jag tror snart att skiten ska vara över, förklarade Victor Leksell i sitt tacktal.

Kasbo vann i kategorin Årets dans där hans album "The making of a paracosm" kom i slutet av förra året – en artist GöteborgDirekt skrev om i höstas.

Vinnare. Göteborgskillarna Victor Leksell och Kasbo knep priser vid P3 guldgalan i helgen. Foto: Alexander Donka /Sveriges Radio

P3 guldvinnare 2021

Årets artist: Yasin

Årets låt: “Svag” med Victor Leksell (text & musik: Victor Leksell, Carl Silvergran, Felix Flygare Floderer, Kevin Högdahl, Niklas Carson Mattsson).

Årets grupp: Hov1

Årets rock/metal: Lik

Årets dans: Kasbo

Årets hiphop/r’n’b:Yasin

Årets pop: Victor Leksell

Framtidens artist: Jelassi

Vinnarna röstades fram av P3:s lyssnare och jurygrupper. Lyssnarna röstade i samtliga nio kategorier, medan juryn även röstade i de fyra genrekategorierna. Publikens röst vägde tyngst.

Visa merVisa mindre

Göteborgsnöje

Hönöbo siktar mot Dalsland i ny roman

Nöje Bosse Norrhem målar med akvarellfärger i sin spänningsroman Bosse Norrhem har varit Göteborg trogen i över 40 år. Sedan ett par år är det Hönö, som gäller. Men nya romanen "Den enögde akvarellmålaren", ja, den utspelar sig i Dalsland.onsdag 14/7 7:36

Krönikor

Axelsson: Sill – från nödkost till högtidsmat

Krönika Tradition Den kanske mest ursvenska fisken vi har, sillen, har gjort en lång resa genom historien för att komma in i finrummet och bli en del av nästan alla våra högtider. torsdag 24/6 14:30

Konsumentfrågan

Gäller svensk lag även utländska företag?

Konsument Konsument Vad gör man om man får hem en annan vara än den man beställt? Gäller svensk lag även företag som inte är baserade i Sverige? Och om man ramlar hos sin tandläkare – kan man då få ersättning för det? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut. tisdag 18/5 16:11

Debatt

Ta ett större ansvar för bostadsproblemen i Göteborg

Debatt Bo i Göteborg Det råder fortsatt stor bostadsbrist och klyftorna på bostadsmarknaden växer. Problemen med trångboddhet i socialt utsatta områden har blivit tydliga… torsdag 24/6 13:12