Göteborgsartister knep P3 guldvinster

I helgen avgjordes P3 guldgalan i direktsändning från Stockholm. Efter galan kunde Torslandas Victor Leksell ståta med två vinster och Örgrytesonen Kasbo med en.

  • Publicerad 10:07, 22 mar 2021

Normalt sett avgörs P3 guldgalan inför en utsåld arena i mitten av januari. Normalt sett är det också ett evenemang som hålls i Göteborgsregionen – de senaste åren i Partille arena – med ett stort artistuppbåd på plats.

Men på grund av den rådande pandemin har P3 och arrangörerna av galan valt ett annorlunda – och försenat – koncept. Platsen blev Elite Hotel Marina Tower i Stockholm där en liten skara fått möjlighet att följa evenemanget från ett hotellrum. Coronaanpassning gjorde också att artisterna gjorde sina framträdanden antingen i hotellrum eller vid en scen utan publik.

Göteborgsartister

Programledarna Oscar Zia och Emma Molin stod för presentationerna med gästspel av bland andra Zara Larsson, New Kid och Miss Li.

Men i fokus stod förstås de nominerade där Göteborgsartister som Miriam Bryant, Victor Leksell och Kasbo, dj:n och musikproducenten från Örgryte som utanför musiken heter Carl Garsbo.

Årets låt och pop

Det var de två sistnämnda som tog hem priser. Mest lyckosam var Victor Leksell, som vann i två kategorier: Årets låt och Årets pop.

– Jag skulle vilja säga tack till alla som har röstat på mig och alla som har lyssnat på mig det här året, och önskar alla lycka till att hålla ut det sista för jag tror snart att skiten ska vara över, förklarade Victor Leksell i sitt tacktal.

Kasbo vann i kategorin Årets dans där hans album "The making of a paracosm" kom i slutet av förra året – en artist GöteborgDirekt skrev om i höstas.

Vinnare. Göteborgskillarna Victor Leksell och Kasbo knep priser vid P3 guldgalan i helgen. Foto: Alexander Donka /Sveriges Radio

P3 guldvinnare 2021

Årets artist: Yasin

Årets låt: “Svag” med Victor Leksell (text & musik: Victor Leksell, Carl Silvergran, Felix Flygare Floderer, Kevin Högdahl, Niklas Carson Mattsson).

Årets grupp: Hov1

Årets rock/metal: Lik

Årets dans: Kasbo

Årets hiphop/r’n’b:Yasin

Årets pop: Victor Leksell

Framtidens artist: Jelassi

Vinnarna röstades fram av P3:s lyssnare och jurygrupper. Lyssnarna röstade i samtliga nio kategorier, medan juryn även röstade i de fyra genrekategorierna. Publikens röst vägde tyngst.

Visa merVisa mindre

Göteborgsnöje

Riverfields inspireras av både Dylan och Göteborg

Nöje Riverfields vill värna om låtskrivandet. Med debut-ep:n "Slow fram coming" inspireras bandet av såväl Bob Dylan och Bruce Springsteen som av hemstaden Göteborg.söndag 11/4 16:00

Krönikor

Axelsson: Göteborg var kallare förr

Krönika Tradition. Det är ett faktum att kalla dagar i Göteborg känns kallare än på många andra platser på grund av vindarna. Men vintern 2021 är långt ifrån någon rekordvinter, åtminstone än så länge. torsdag 11/3 16:10

Konsumentfrågan

Så länge kan du få vänta på pengar när du ångrat ett köp

Konsument Konsument Får man verkligen höja priset på en vara från en dag till en annan och hur länge ska man behöva vänta på pengarna när man ångrat ett köp? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. fredag 9/4 13:20

Debatt

Attenius (S): Alla unga ska kunna ta sig runt i Göteborg

Debatt Socialdemokraterna Att spela fotboll på Heden, bada i Delsjön eller gå på Liseberg har gett många av oss göteborgare sommarminnen för livet. Den möjligheten bör utsträckas till alla skolelever, oavsett föräldrarnas inkomst. tisdag 6/4 13:00