Vägrar tystas. Göteborgsbandet Madman's Choice låter sig inte stoppas. Foto: Johan Palmborg

Göteborgsbandet Madman's Choice låter sig inte tystas

Singel för singel närmar sig Göteborgsbandet Madman's Choice sitt album. Alla låtar med skärpa från ett band som inte låter sig tystas.

  • Publicerad 13:22, 28 apr 2022

Sedan debutalbumet "Vanity" 2017 har Madman's Choice inte bara slipat formen. Under gång av inspelningen av det kommande bandet har man också bytt medlemmar i och med att Dante Ronsten klivit in på trumpallen.

– Med honom har vi fått en ny feeling, förklarar den karismatiske sångaren Morgan de Boer, som också kan höras i sitt soloprojekt Sveket.

– Han är en väldigt kreativ trummis med mycket bra idéer.

Madman's Choice är inte nöjd med bristen på jämlikhet eller hur politiker styr nationerna. Det märks kanske på singeltitlarna "Fuck your politics" och "Political pressure", de som hittills kommit från det kommande albumet. Den förstnämnda har till och med blivit censurerad av en brittisk radiokanal.

– Programledaren älskade låten, men fick höra av radioledningen att den inte under några som helst omständigheter fick spelas. Men vi vägrar att censurera oss själva, vi vägrar att tystas! säger Morgan de Boer.

– Nu släpper vi singel för singel från albumet, som kommer senare i höst.

I Madman's Choice är medlemmarnas musiksmak sammansmälta till en. Gitarristen och låtskrivaren Gustav Linde förklarar:

– Alla har olika musikaliska bakgrunder där alla inte riktigt fått utlopp för sina egna idéer. Nu är alla närvarande och inspirerar varandra. Flera av låtarna är inspelade live.

Kanske en självklarhet för ett band som gillar att stå på scen.

– Tillsammans med publiken vill vi nå en aggressiv kraft, menar Morgan de Boer.

Madman's Choice

Är: Ett band med bas i Göteborg. Albumdebuterade med "Vanity" 2017.

Medlemmar: Morgan de Boer, sång, Gustav Linde, gitarr, Dante Ronsten, trummor, och Peter Gustafsson, bas.

Aktuella: Singlarna "Fuck your politics" – med tillhörande video – och nyligen utkomna "Political pressure". Släpper singel för singel innan albumreleasen i höst. Gästar en festival i Albanien 29 april.

Visa merVisa mindre

Krönikor

Axelsson: Så blev nationaldagen röd

Krönika Tradition. Sparkade ut annandag pingst Början på året, vår och vinter, kryllar det av röda dagar i almanackan. Men så har det inte alltid varit. Helgdagar ha tillkommit och tagit bort under åren. Vårt senaste tillskott är nationaldagen.måndag 6/6 11:10

Konsumentfrågan

Så gör du om ditt bagage skadas på flyget

Konsument Konsumentfrågan: Flyg, telefonförsäljare, husdjur Vad gör man bagaget från flyget är skadat, måste man verkligen prata med telefonförsäljare och vad gäller vid köp av husdjur från uppfödare nu när nya konsumentköplagen trätt i kraft?...onsdag 22/6 15:04

Debatt

Robert Hannah (L): ”Svensk- heten känner ingen hudfärg”

Debatt Debatt. Nya svenskar behöver mer än en ceremoni med jordgubbstårta. Det menar liberala riksdagsledamoten, med rötter i Tynnered, Robert Hannah.onsdag 8/6 12:44