Spelar på Vega. Göteborgsbaserade Kramforsbandet Brandgul spelar på Vega 10 september. Foto: Pressbild

Göteborgsbaserade Kramforsband mot cancer

De tre Göteborgsbaserade Kramforsbanden Brandgul, Psychotic Youth och Pigman gör inte bara en gemensam spelning på Vega på Ringön 10 september. Allt överskott går till Cancerfonden, som en hyllning till nyss avlidne Göteborgsprofilen Bruce Emms.

  • Publicerad 15:37, 6 sep 2022

Bandet Brandgul hade sin storhetstid på 90-talet och hade väl egentligen aldrig några planer på att fortsätta efter att bandet lade av 1997.

–Men när vårt skivbolag jubilerade 2000 blev det en första återförening, som sedan upprepades när skivbolaget firade igen tio år senare, förklara Per Lundberg, gitarrist.

Så fick bandet fler förfrågningar. Det Göteborgsbaserade Kramforsbandet började efter fler spelförfrågningar att repa.

– Ja, vi blev pepp på det och planen var att börja igen. Men så kom pandemin, förklarar Per Lundberg.

Så dök ett erbjudande upp från Vegabryggeriet om en spelning i deras lokal på Ringön 10 september.

– Då tänkte vi att det skulle vara kul att köra med fler band och varför då inte andra grupper från Kramfors, som också är verksamma i Göteborg. Psychotic Youth kände vi sedan tidigare, så det var naturligt. Pigman känner vi till, men har ingen riktig relation till. De är ju också mycket yngre än vi. 20, 30 år, någonting. Vi gillar dem, men vi känner väl mer deras föräldrar, förklarar Per Lundberg.

– Vi tänkte att överskottet från spelningen ska gå till Cancerfonden. När vi bestämt det kom det också spontant att det skulle ske i Bruces namn.

Bruce Emms är den nyss avlidne ägaren av legendariska musikaffären Musik utan gränser, en butik som haft stor betydelse för Göteborgs musiker och musikliv.

Kramforsbanden på Vega

Är: Brandgul, Psychotic Youth och Pigman, alla Göteborgsbaserade, som spelar på Vega på Ringön 10 september. Överskottet från spelningen kommer gå till Cancerfonden i Bruce Emms namn, den nyss avlidne musikaffären Musik utan gränsers ägare.

Göteborgsnöje

Hon gillar våldsamheter i Göteborgsmiljö

Nöje I slutet av 2021 kom debutromanen, thrillern "Syndoffer" i Göteborgsmiljö. Nu är Jeanette Bergenstav aktuell med sin andra bok i serien om journalisten Jennifer Sundin.måndag 3/10 13:59

Krönikor

Axelsson: Så blev nationaldagen röd

Krönika Tradition. Sparkade ut annandag pingst Början på året, vår och vinter, kryllar det av röda dagar i almanackan. Men så har det inte alltid varit. Helgdagar ha tillkommit och tagit bort under åren. Vårt senaste tillskott är nationaldagen.måndag 6/6 11:10

Konsumentfrågan

Så gör du om ditt bagage skadas på flyget

Konsument Konsumentfrågan: Flyg, telefonförsäljare, husdjur Vad gör man bagaget från flyget är skadat, måste man verkligen prata med telefonförsäljare och vad gäller vid köp av husdjur från uppfödare nu när nya konsumentköplagen trätt i kraft?...onsdag 22/6 15:04

Debatt

Västra Götalands arbetsgivare borde skryta om tjänstepensionen

Debatt 27 september - Tjänstepensionens dag Nio av tio tycker att det är viktigt att arbetsgivaren erbjuder tjänstepension när de byter jobb – ändå nämner få arbetsgivare det i sina anställningsintervjuer. De arbetsgivare i Västra Götaland som...tisdag 27/9 13:00