För en fulländad helg. Humor med Hannah Gadsby, vernissage av Jonas Bergqvists akvareller eller magi med Brynolf och Ljung. Helgen bjuder på det mesta. Foto: Pressbild/Jonas BergstedtKai Martin

Göteborgsguiden för bästa nöjeshelgen

Det är svårt att inte bli underhållen i helgen. Eller vad sägs om showsuccé, magi eller färgstark brottarfest…? Kanske passar en stilla vernissage bättre – eller australisk queerhumor? Göteborg Direkt visar vägen med Helgtipset.

  • Publicerad 13:35, 8 nov 2019

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Showsuccé

Vad: Danny Saucedos nya show "The run(a)away show" hade premiär för en dryg vecka sedan och har redan gjort publik och kritiker yra i mössan av förtjusning. 33-åringen från Stockholm har satt ribban för svensk showkonst och frågan är vem som ska övertrumfa honom. Här får alla som gillar show sitt lystmäte i form av dans, koreografi, kläder, musik och underhållning i stort. Läs Göteborg Direkts Kai Martins recension här!

Var: The Theatre, Gothia Towers.

När. Fredag 8 november, 20.00, lördag 9 november, 14.00 och 21.00.

Info: Hittar du här!

Akvarell

Vad: Jonas Bergstedt är till vardags grafiker på Göteborg Direkt. Men på lite mer än fritiden ägnar han stor del till att avbilda hemstaden Göteborg från alla möjliga tänkbara vinklar och vrår. Motiven är kända och gjorda med personlighet. Nu är det dags för en ny utställning med hans populära akvareller.

Var: Galleri 20, Långedragsvägen 20.

När: Vernissage lördag 9 november, 12–16. Utställningen pågår till och med 17 november.

Info: Hittar du här!

Humor

Vad: Australiska komikern Hannah Gadsby har både planterat träd i två år, varit chef över projektorn på en biograf, blivit hemlös och släppt den hyllade Netflix-specialen ”Nanette”, som hon sen turnerade med i 18 månader och tog henne från en nicheposition inom queer-komedi till internationell stjärnstatus. Nu är hon på turné igen, den här gången med showen ”Douglas” som hon kört för utsålda hus i både USA och Australien. Nu kommer hon till Sverige för sitt första besök i landet.

Var: Göteborgs konserthus.

När: Fredag 8 november, 19.30.

Info: Hittar du här!

Magi

Vad: Brynolf och Ljung är trollkarlsparet Peter Brynolf och Jonas Ljung, den senare från Kortedala, som de senaste tio åren trollat inför de mesta och bästa. Alltifrån medverkan i "Britain's got talant" till den egna tv-serien "Street magic" i TV4 där duon lurat skjortan av kändisar. Brynolf och Ljung har stått på scen från Las Vegas till Laholm och gör nu sin sista turné med föreställningen "Cirkeln", om vilken Göteborg Direkt skrev nyligen om här.

Var: Lorensbergsteatern.

När: Söndag 10 november, 14.00.

Info: Hittar du här!

Brottarfest

Vad: Gbg Wrestling bjuder på djärva grepp för alla åldrar. Åtminstone eftermiddagskampen där barn får följa i föräldrars sällskap för catch-as-catch-can, den underhållande och färgstarka brottningsföreställningen med utmanare som hämtade från seriens värld.

Var: Pustervik.

När: Lördag 9 november, 14.00 (alla åldrar), 19.00 (åldergräns).

Info: Hittar du här!

Vi är GBG

    Vi är GBG