Underhåller. Niklas Andersson, tillsammans med Ina Lundström gör "Karantän-tv" med gäster som Peter Apelgren. Foto: Kai Martin

Göteborgskomiker i karantän på SVT:s parkering

"Karantän-tv" kom plötsligt och kan lika plötsligt försvinna igen. Ståuppkomikern Niklas Andersson och matgurun Ina Lundström underhåller från en husvagn på SVT Göteborgs parkeringsplats. "Det kan vara slut i morgon", säger han.

  • Publicerad 19:15, 26 mar 2020

Jag tror att det har gjorts i Wuhan och Norge tidigare.

I måndags rullade "Karantän-tv" igång på SVT Play. Ett entimmes underhållningsprogram med Niklas Andersson, ståuppkomikern, och Ina Lundström, matguru, komiker och journalist.

Tillsammans med gäster ska de bjuda på underhållning skjutet lite på volley från en husvagn på parkeringen utanför SVT-huset i Lindholmen.

– "På volley" är nog rätta orden och kanske också från skenbenet. det här är tristess-tv och tanken är att vi ska slå ihjäl en timme åt folk, säger Niklas Andersson.

Kort startsträcka

Initiativet kom i all hast från SVT Göteborg.

– Jag tror att det har gjorts i Wuhan (coronavirusets epicentrum och start i Kina, reds anm) och Norge tidigare, förklarar Niklas Andersson.

– Startsträckan har varit kort och vi lär oss under tiden.

Hur fyller ni innehållet?

– Vi har en liten redaktion till vårt förfogande med morgonmöten. Där kollar vi om vilka gäster som vill vara med, om folk över huvud taget vill vara med. Peter Apelgren har varit med varje dag, hittills, för han har inte så mycket att göra. Men det kanske inte är meningen att han ska prata i 20 minuter varje dag.

– På torsdagar tänker vi kanske hålla något slags virtuellt quiz, för torsdagar är ju också quizkvällar normalt sett.

Tänkt vara ledig

Hur länge ska ni köra?

– Bra fråga. Jag vet inte. Mitt passerkort räcker till på imorgon, men kanske till påsk. Jag hoppas egentligen inte på en förlängning, rent spontant. Jag blev uppringd förra veckan och tackade ja, trots att jag egentligen hade tänkt vara ledig. Men det kommer jag ju bli sedan i alla fall.

Hur går det med dina egna föreställningar?

– Vi har skjutit på dem. Det kommer bli en höst som heter duga. Visst, jag hade kunnat spela på ställen som inte tar 500 personer. Men det hade inte känts rätt.

Karantän-tv

Är: Underhållningsprogram med komikerna Niklas Andersson och Ina Lundström som sitter i karantän i en husvagn på SVT Göteborgs parkeringsplats. De har kontakt med kända och okända hemmasittare runt om i hela landet.

Sänds: Klockan 14.00 varje dag, men kan ses på SVT Play närhelst.

Vi är GBG

    Vi är GBG