Olika perspektiv. Ratvader och El Huervo har gjort ett album ihop. Foto: Kai Martin

Göteborgsmusiker som hittat sitt "Sambandh"

Göteborgsmusikern El Huervo har miljontals lyssningar på Spotify. Kollegan Ratvader lite färre. Men tillsammans blir de ännu färgstarkare. Som med albumet "Sambandh".

  • Publicerad 16:28, 30 nov 2020

Som El Huervo har konstnären och musikern Niklas Åkerblad inte bara skapat intresse kring sin färgstarka konst. Med sin musik har han också lockat miljontals lyssnare runt världen. Tillsammansmed kollegan Oscar Rydelius, som går under artistnamnet Ratvader, har de tillsammans skapat dataspel, som "Else heart.break".

– Vi gör ju liknande musik så vi satte en boll i rullning, säger Niklas Åkerblad om samarbetet med Ratvader.

– Niklas producerade mitt förra album. Dessutom har vi levt vid sidan av varandra i massa andra projekt, menar Oscar "Ratvader", Rydelius.

Det har skapat deras första gemensamma album – "Sambandh". En lika färgstark komposition som El Huervos tavlor med intryck som från en resan runt jorden med mängder av ljud, röster, musik och intryck.

– Jag har sedan länge spelat in ljud och har en passion för det. Så jag har samlat på en bank med förhoppning om att göra något av det, säger Ratvader.

– Nu vill vi tvinga in lyssnarna in i sin egen fantasi.

El Huervo och Ratvader hittade ett samband till "Sambandh" för några år sedan.

– Ja, vi började lite löst för två år sedan samtidigt som vi jobbade med ett spel och med Ratvaders skiva samtidigt, säger El Huervo.

El Huervo Ratvader

Är: Två artistalias för Göteborgkonstnärerna/musikerna Niklas Åkerblad och Oscar Rydelius. Som El Huervo har Niklas Åkerblad miljontals lyssnare runt världen. Tillsammans har de sedan flera år jobbat med dataspel.

Aktuella: Med albumet "Sambandh", deras första gemensamt producerade.

Göteborgsnöje

Riverfields inspireras av både Dylan och Göteborg

Nöje Riverfields vill värna om låtskrivandet. Med debut-ep:n "Slow fram coming" inspireras bandet av såväl Bob Dylan och Bruce Springsteen som av hemstaden Göteborg.söndag 11/4 16:00

Krönikor

Axelsson: Göteborg var kallare förr

Krönika Tradition. Det är ett faktum att kalla dagar i Göteborg känns kallare än på många andra platser på grund av vindarna. Men vintern 2021 är långt ifrån någon rekordvinter, åtminstone än så länge. torsdag 11/3 16:10

Konsumentfrågan

Så länge kan du få vänta på pengar när du ångrat ett köp

Konsument Konsument Får man verkligen höja priset på en vara från en dag till en annan och hur länge ska man behöva vänta på pengarna när man ångrat ett köp? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. fredag 9/4 13:20

Debatt

Attenius (S): Alla unga ska kunna ta sig runt i Göteborg

Debatt Socialdemokraterna Att spela fotboll på Heden, bada i Delsjön eller gå på Liseberg har gett många av oss göteborgare sommarminnen för livet. Den möjligheten bör utsträckas till alla skolelever, oavsett föräldrarnas inkomst. tisdag 6/4 13:00