I tiden. Gothenburg Sessions (här Max Edstam och Malin Gabre) filmar artister i Göteborg. Foto: Kai Martin

Gothenburg Sessions letar nya artister för videor

Det entusiastiska teamet i Gothenburg Sessions låter ingen pandemi hindra skapandet. Nu söker filmarna nya artister för nya projekt – gjorda med social distansering.

  • Publicerad 17:20, 5 jun 2020

De firade sex år i somras. Jubilerade lite senare med sin 200 filmning. Bra jobbat av de entusiastiska gänget bakom Gothenburg Sessions, som ideellt filmar artister och band lite här och var i stan.

– Det började med att jag och Tommy Westers hade gjort en kortfilm tillsammans. Vi kom på att filma halvakustiska band artister på stan. Vi var först tveksamma, men när vi väl gjorde det blev det asnajst. Fler ville bli filmade och det blev en snöbollseffekt av det, säger Max Edstam.

Men med när coronapandemin drog ned jalousiet i mars försvann mycket av den kreativa kraften även hos Gothenburg Sessions. Nu har gänget emellertid repat sig. Efter ett upprop på sociala medier fick de in 30 bidrag, där artisten Janos låt "Tiger king" blev utvald att filmas. Där har var och en i teamet gjort sin sekvens som fogats samma till videon som släpptes 17 maj.

– Jag hade sett att det i Slottsskogen vid fågelhuset fanns ett speciellt ljus på kvällarna. Så vi filmade från klockan tio på kvällen till ett på natten, förklarar Malin Gabre.

Nu är det dags för nya utmaningar.

– Vi söker nya artister. 7 juni kommer vi välja låt och sedan livestreama nästa video 27 juni, säger Max Edstam.

– Vi har gjort en kortfilm till vår Facebooksida om vad vi ska göra, säger Malin Gabre.

Gothenburg Sessions

Är: En filmgrupp från Göteborg som sedan snart sju år på ideell basis filmat artister och band främst i Göteborg på bland annat gator, torg och spårvagnar.

Sedan: Starten har teamet gjort över 200 filmer, som finns på olika sociala medier.

Söker: Artister där en ny låt väljs den 7 juni för en film som ska streamas 27 juni.

Visa merVisa mindre

Trafiken – minut för minut

KONSUMENT GÖTEBORG

Så gör du om du swishat fel

Konsument Gäller ångerrätt på nätauktion och hur gör jag om jag skickat pengar till fel person? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. torsdag 3/9 16:37

DEBATT

"Rädda verksamheterna i Kommersen"

Debatt: Miljöpartiet Nu hotas Cykelköket och Solidariskt Kylskåp i Kommersen vid Masthuggskajen. De måste räddas skriver en rad miljöpartistiska politiker. tisdag 22/9 11:56

KRÖNIKOR

Tjulander: Gör som gymnasieskolan – håll till höger

Krönika. Göteborg Direkt har kartlagt hur gymnasieskolorna hanterar pandemin under skolstarten. Något som vi borde ta efter i samhället i stort menar artikelförfattaren. måndag 14/9 16:45

QUIZ

Quiz: Vad kan du om din snart 400-åriga stad?

Firar 399 år i dag Idag är det ett år kvar till det stora 400-årsjubiléet för vår stad. Men vem grundade då Göteborg? Och hur gammal är egentligen Götaälvbron? I det här quizet kan du utmana dina Göteborgskunskaper.torsdag 4/6 15:11