Helgguide. Julshow på Trädgår'n, Sarah Klang på Pustervik x 2 eller Abnorm Scenkonsts nya pjäs. Helgen är fylld av möjligheter, Foto: Pressbild/Kai Martin

Guide: Fem tips för för bästa Göteborgshelgen

Helgen är här och fylld av möjligheter. Här bjuder Göteborg Direkt en guide för att hitta i nöjesutbudet – från julshow, Sarah Klang till loppisfest.

  • Publicerad 14:44, 15 nov 2019

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Klang och jubel

Vad: Sara Klang har på kort tid blivit en av Sveriges mest löftesrika artister. Genombrottet 2018 var massivt, från framträdandet i "På spåret" till debutalbumet, turnépremiären på Pustervik över spelningen på Way out West och senare inför ett utsålt Konserthus i hemstaden Göteborg. Nu är hon aktuell med sitt andra album och ska återigen tjusa publiken i Göteborg.

Var: Pustervik.

När: Lördag 16 november, på scen 20.00, söndag 17 november, på scen 20.00.

Info: Hittar du här!

Julshow

Vad: Med en dryg månad kvar till jul börjar det röra på sig i julstaden Göteborg. Flera julshower ligger och ruvar på att visa sin färdigheter. Under rubriken "Fjällrock – en norrländsk julshow" är det här en show med artister som Lisa Miskovsky, Sandra Dahlberg, Roger Pontare, Micke Holm och John Houdi tillsammans med kapellmästare, Grammybelönade, Mattias Bylund som ska bjuda på nordsvensk underhållning.

Var: Trädgår'n.

När: Fredag 15 november, dörrarna öppnar 18.00.

Info: Hittar du här!

Premiär

Vad: Med nyskrivna pjäsen "Det halvkassa moderskapet" vill teatergruppen Abnorm Scenkonst utforska moderskapet. Det är en pjäs för alla som är en moder, har varit en moder eller har/har haft en moder. En föreställning för alla som kan känna igen sig i att som människa inte räcka till. Pjäsen spelas under hösten.

Var: Teater Trixter.

När: Premiär lördag 16 november, 18.00.

Info: Hittar du här!

Jubilarer

Vad: Den svenska gruppen Väsens ursprung är rotad i skogarna och landsbygdens bördiga jord. Upplands spelmanstradition är bevarad men ljudlandskapet är modernt: rock, jazz och klassiska influenser vävs naturligt in i folkmusiken. Resultatet är lekfullt, lätt och vackert. Trion 30-årsjubilerar i år och gör det med spelningar i USA, Japan och Europa, där Göteborg blir en av stoppen.

Var: Konserthuset.

När: Fredag 15 november, 19.30.

Info: Hittar du här!

Loppisfest

Vad: Megaloppisen har blivit ett populärt sätt att både köpa och sälja prylar. Oavsett om det handlar om barn- eller vuxenkläder, musik, böcker möbler, tavlor eller vad det nu kan tänkas vara. Inför julen är det här ett perfekt sätt att fynda för den som vill hitta något för den lätta plånboken.

Var: Partille arena.

När: Lördag 16 november, 10–16.

Info: Hittar du här!

Vi är GBG

    Vi är GBG