Helgtips. Föreställningen "Det halvkassa moderskapet" eller "Sokrates död"... Jo, det finns möjligheter att hitta underhållning i coronatider. Foto: Kai Martin

Guide: Nöjestipsen i coronatider

Nöjes-Göteborg går på sparlåga. Men det går fortfarande att hitta underhållning för den hågade. Om man nu inte väljer att stanna hemma och streama nöjesutbudet till vardagsrummet. Göteborg Direkt bjuder här på några tips för helgen.

  • Publicerad 15:27, 27 mar 2020

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Engagerande pjäs

Vad: "Det halvkassa moderskapet" är ett sceniskt collage av teatergruppen Abnorm Scenkonst där skådespelarna Elin Bornell, Hanna Holmqvist och Ida Hackzel utforskar moderskapets tabun och normer. Pjäsen är föreställning för alla som kan känna igen sig i att som människa inte räcka till. Den hade premiär i höstas på Teater Trixter.

Var: Kajskjul 46, Fiskhamnsgatan 43.

När: Fredag 27 mars, 19.00.

Info: Hittar du här!

Opera

Vad: Coronaviruset har tillfälligt stoppat Göteborgsoperans föreställningar. Så när publiken inte kan komma till dit får scenkonsten upplevas hemma istället. Med det digitala operahuset Hemmaoperan presenteras nyproducerade föreställningar, tidigare uppsättningar och glimtar bakom kulisserna. Visst är föreställningar bäst från scen, men när artister och publik inte kan mötas är Hemmaoperan en lösning. Det är en samlingsplats för den som vill uppleva opera, dans, musikal och konsert hemifrån. Allt i väntan på att husets publika verksamhet återupptas.

Var: På din dator, padda eller mobil.

När: När som helst.

Info: Hittar du här!

Drama med då och nu

Vad: "Sokrates död" hade premiär 15 februari och spelas på grund av coronaviruset sin sista helg. Det är en nyskriven pjäs skriven av Hans Blomqvist för Göteborgs dramatiska teater, är baserad på Platons text om Sokrates (död 399 före Kristus) försvarstal samt Frans Kafkas "Processen". Skådespelare; Erik Åkerlind, Peter Jägbring och Madeleine Laine.

Var: Göteborgs Dramatiska teater, Stigbergsliden.

När: Fredag 27 mars, 19.00, lördag 28 mars, 19.00.

Info: Hittar du här!

Bio

Vad: Flera biosalonger håller stängt under coronakrisen. Men det finns några biografer som fortfarande vill visa sin repertoar. Hagabion är en, där filmen "Sanningen" går upp i dag. Filmen handlar om Fabienne, en legendarisk och smått självcentrerad fransk filmstjärna, ska precis ge ut sin självbiografi. Något skeptisk flyger hennes dotter, tillsammans med man och barn, in från New York till barndomshemmet i Paris för att fira moderns utgivning. De har inte setts på länge och återföreningen mellan mor och dotter övergår snabbt till konfrontation. I huvurollerna Catherine Deneuve, Juliette Binoche och Ethan Hawke.

Var: Hagabion.

När: Fredag 27 mars 20.15, lördag 28 mars 16.00, söndag 29 mars 16.00.

Info: Hittar du här!

Familjeföreställning

Vad: I nyskrivna "Liv på jorden" får vi möta Liv, som älskar allt som har med rymden att göra. Hon fantiserar om att en dag få åka, eller kanske till och med flytta dit. Hon lär sig allt hon kommer över om galaxer, planeter och rymdfärder. Hon är också övertygad om att det finns liv därute, och hoppas att hon en dag ska få kontakt med någon eller något.
Hennes bror och kompisarna i skolan är oförstående, vilket gör henne både arg, och ännu mer målmedveten. Så en dag sprakar det till i den hemmabyggda rymdradion. Det är nån där! Men vem är det? Av Susanna Helldén, som också medverkar tillsammans med och Johan Carlberg. Från sex år.

Var: Hagateatern.

När: Fredag 27 mars 17.30, lördag 28 mars 14.00.

Info: Hittar du här!

Vi är GBG

    Vi är GBG