Full fart. Hästtävlingar, releasefest för We Sell The Dead eller Gospelbeach på Pustervik. Allt händer i helgen. Foto: Pixabay/ Pressbild

Guiden: Fem tips till bästa Göteborgshelgen

Helgen är här och med den ett rikt utbud av möjligheter. Här bjuder Göteborg Direkt på tipsen som gör helgen extra rik – med allt från hästtävling, releasefest till hyllade Misantroperna.

  • Publicerad 13:30, 21 feb 2020

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Hästfest

Vad: Med start i onsdags och fortsättning under helgen blir Gothenburg Horse Show ett av de största eventen i staden under 2020. Tävlingen lockar tusentals intresserade – och då inte bara från hela landet utan också utomlands. Gothenburg Horse Show bjuder på ridsport i absoluta världsklass. Här avgörs traditionsenligt världscupens västeuropeiska liga. Det gör att man efter söndagens avslutande hoppklass vet vilka ekipage som får rida finalen i Las Vegas i april 2020. För dressyrekipagen återstår det endast en, avgörande deltävling efter GHS. 

På programmet står också allt ifrån unghästklasser, ungdomsklasser, familjeaktiviteter och showinslag. Rikstäckande ponnyklass Sverigeponnyn kommer tillbaka,precis som den prestigefyllda klassen Gothenburg Trophy. 

Var: Scandinavium.

När: Fredag 21 februari, lördag 22 februari och 23 februari, alla dagar med start 09.00.

Info: Hittar du här!

Tung releasefest

Vad: Kompisarna Jonas Slättung (Drömriket) och Niclas Engelin (In Flames och Drömriket) har hållit ihop sedan kortbyxeåldern. Musik har de skapat tillsammans ungefär lika länge. Men projektet We Sell The Dead har bara några år på nacken. Nu är det dags för detta tunga metalband från Göteborg att riffa igång aktiviteterna för sitt andra album "Black sleep" och det med en rejäl releasefest. På scen kommer också Dun Ringil! att stå.

Var: Valand.

När: Fredag 21 februari, dörrarna öppnar 19.00.

Info: Hittar du här!

Indiefavoriter

Vad: Brent Rademaker  har med sitt Gospelbeach skapat något av sitt eget universum av musik. Debutalbumet "Pacific surf line" från 2015 hyllade på samma gång The Byrds och countryrockartister som Gram Parsons och Chris Hillmans. Just nu är Gospelbeach aktuella med sitt nya album "Let it burn". En platta fylld av klassisk LA-rock’n’roll med mästerliga melodier, underbara harmonier och makalösa solon.

Var: Pustervik.

När: Lördag 22 februari, dörrarna öppnar 21.00.

Info: Hittar du här!

Hyllar superhjältar

Vad: "De vågade" är en collageföreställning om fenomenala idéer, briljanta upptäckter och superhjältar nu och då. På ett lekfullt sätt hyllar vi de människor vars styrka sitter i idén. Här får man möta en rad historiska och nutida människor som skapar förändring genom handling. Som Rosa Parks på bussen, Marie Curie i sitt laboratorium och Amelia Earhart över Atlanten.

Var: Teater Jaguar, Storgatan 3.

När: Premiär lördag 22 februari, 14.00. Spelas under våren.

Info: Hittar du här!

Hyllad pjäs

Vad: Med "Misantroperna" har pjäsförfattaren Jens Ohlin förenat Molières pjäs med sin egen uppdatering och infallsvinkel. Det har varit ett vinnande koncept där pjäsen snart efter premiären 15 februari blev prisad av hart när alla recensenter. Pjäsen spelas till och med 23 april.

Var: Folkteatern.

När: Fredag 21 februari, 19.00, lördag 22 februari, 19.00.

Info: Hittar du här!