Helgtips. Mölndalsrevyn, nycirkus på Stora Teatern eller sista chansen med Bröderna Brothers…? Helgen är fylld av möjligheter. Foto: Kai Martin/Jakub Jelen/Kai Martin

Guiden: Första helgtipsen för 2020

Första helgen 2020 är fullmatad. Här bjuder Göteborg Direkt på tips som räddar helgen. Från revy till bal eller dj-fest.

  • Publicerad 13:57, 3 jan 2020

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Mölndalsrevyn

Vad: Sedan 1974 har Mölndalsrevyn varit sin publik trogen, alltid med premiär kring Trettonhelgen. "Skrattehöjning" är titeln på årets revy, som bjuder på rutinerade Lena Olsson och Karin Mickelbo på scen, såväl som ett gäng nykomlingar. I fokus det lilla som det stora, det inhemskt lokala som det globala.

Var: Möllan, Mölndal.

När: Söndag 5 januari, 19.00.

Info: Hittar du här!

Sista chansen att se

Vad: Bröderna Brothers har funnits i över 30 år och nästan lika länge har brödratrion haft som tradition att sätta upp en show kring jul. Så också i år där det är föreställningen "I lögn och ro" som framförs med mestadels nyskrivet material, det vill säga underfundig popmusik med humoristiska svängningar. I år bjuder Bröderna Brothers också på en ny genre, då de kommer framför en poperetta.

Var: Kvartersscenen 2lång.

När. Fredag 3 januari, lördag 4 januari. Samtliga speldatum: på scen 20.00.

Info: Hittar du här!

Cirkus

Vad: Den Berlinbaserade cirkusgruppen Analog the Companys, grundad 2013, akrobater bjuder på en häftig föreställning med obruten energi, livemusik och akrobatik av högsta klass – en vild fest som du sent kommer att glömma. Finale är en festlig mix av nycirkus, cabaret och musik. Kanske blir du en av dem från publiken som får vara med i självaste finalen av "Final".

Var: Stora Teatern.

När: Lördag 4 januari, 19.00, söndag 5 januari 15.00 och 19.00.

Info: Hittar du här!

Trettondagskonsert

Vad: Traditionsenligt skrider publiken till dans när Göteborgsoperan bjuder upp till både konsert och bal på Trettondagsafton. De 46 operasångarna i Göteborgsoperans Kör sjunger allt från ”Dryckesvisa” ur operan "La traviata" till ”Summ und brumm” ur "Den flygande holländaren". Dirigent är Tecwyn Evans. Efter konserten förvandlas Stora scenen till en balsal. Där bjuder först Göteborgsoperans Wienerkapell upp till dans, för att sedan lämna över taktpinnen till Stardust Big Swing Band med gästartister.

Var: Göteborgsoperan.

När: Söndag 5 januari, 19.00.

Info: Hittar du här!

Dansfest

Vad: Dans! Dans! Dans! Och en god portion ös blir det när holländska Gunz for Hire intar Trädgår'n tillsammans med landsmännen dj Adaro, B-Front, Ran-D och Rejecta. Tillsammans med svenska världen MC Garpen, Maxwave och Neutrophic samt norska The Trickster blir det full fart på kvällen.

Var: Trädgår'n.

När: Söndag 5 januari, entrén öppnar 22.00.

Info: Hittar du här!

Trafiken – minut för minut

GÖTEBORGSNÖJE

Corona snuvade Stefan Livh på radiosorti

Berättar om livet i karantän. 31 mars var hans sista dag på jobbet som programledare på Sveriges Radio. Men corona och karantän har hindrat honom från det. – Jag vet inte när mitt sista program blir, säger Stefan Livh.tisdag 7/4 16:23

DEBATT

Pest eller kolera – eller corona

Tradition Tittar man i Göteborgs uråldriga journal kan man se att historiskt sett är corona långt från den enda pandemi som drabbat staden. Digerdöden, pest, smittkoppor och kolera står att läsa.lördag 4/4 16:00

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57