Helgtips. Stötta den lokala kulturen. Som Teater Trixter, eller Aura på Kom Bar. Vill du vara hemma stream film via Draken Film för att hjälpa de oberoende biograferna i Göteborg. Foto: Kai Martin/pressbilder

Guiden: Nöjestips i Göteborg i coronatider

De stora etablissemangen håller stängt som en säkerhetsåtgärd under coronatiderna. Men passa då på att stödja de mindre ställena. För fortfarande gäller myndigheternas restriktioner om mindre än 500 personer. Göteborg Direkt guidar i det tuffa nöjesutbudet för dig som vill ut – eller stanna hemma.

  • Publicerad 11:52, 20 mar 2020

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Premiär

Vad: Teater Trixter firar 30 år och gör det med "Ingeborgs manifest", grundaren Petra Revenues sista föreställning på teatern. Tillsammans med dansaren, koreografen och skådespelaren Gilda Stillbäck har hon skapat ett drama som har Ingmar Bergmans tankar och texter som avsändaren, men ur ett kvinnligt perspektiv där det manliga geniet ses ur en ny vinkel.

Var: Teater Trixter,

När: Fredag 20 mars, 19.00 (premiär – utsåld), söndag 22 mars, 17.00.

Info: Hittar du här!

Streamkonsert

Vad: Coverbandet Tre Drag är idoga, så när de flesta ställen bokar av sina artister kör Göteborgsbandet ändå. Men via länk. Istället för att vara på någon av landets skidorter kan man nu sitta hemma och få sig till livs Tre Drags After ski. För den som är van att önska låtar när bandet spelar är den tacksamma information att det går utmärkt. Tre Drag, som skulle spelat i Norge i helgen, gör som bandet brukar, men nu 100 procent karantänkompatibelt.

Var: I din dator, padda eller mobil.

När: Lördag 21 mars, från 16.00.

Info: Hittar du här!

Konserter

Vad: Lilla Kom Bar håller öppet och bjuder på musik i helgen. Dels bandet Aura, som bjuder på musik från sina album ”Reactions”, ”Reflections” samt ”Relations & Observations”. Dels Accordeon Hot Trio som spelar musik i Django Reinhardts anda, men med dragspel i förarsätet.

Var: Kom Bar, Karl Johansgatan 152.

När. Fredag 20 mars, lördag 21 mars, dörrarna öppnar 18.00.

Info: Hittar du här!

Filmtajm

Vad: Göteborgs filmfestival gör ett initiativ för att stötta de lokala biografägarna, som Bio Roy, Bio Capitol och Hagabion. Med sin streamingtjänst Draken Film kan man nu prenumera för att gagna den hotande verksamhet. Aktuella filmar att se är Céline Sciammas kritikerhyllade "Porträtt av en kvinna i brand", Monia Chokris komedi "Jag och min bror", den brasilianska apokalyptiska animationsfilmen "Tito och fåglarna", Hlynur Palmasons Cannes-vinnare "En vit, vit dag", den amerikanska indiefavoriten "Give me liberty" och Haifaa al-Mansours politiska drama "En kvinnas val". Draken Film skänker hälften av intäkten för nya prenumeranter till kvalitetsfilmsbiograferna. Varje prenumerant bestämmer själv vilken kvalitetsfilmsbiograf de vill stödja. De första sex månaderna går hälften av pengarna direkt till den biografen. Genom att använda Draken Film stödjer de även de kvalitetsfilmsdistributörer som också är hårt drabbade av den rådande situationen

Var: I din dator, padda eller mobil.

När: När som helst.

Info: Hittar du här!

Digitalt museibesök

Vad: Flera museer har tillfälligt stängt, som Världskulturmuseet. Men det sistnämnda har öppet ända, genom sin digitala visning. Via Google Arts & Culture kan du ta del av föremål och utställningar och samtidigt sitta kvar bekvämt hemma i soffan. Du kan också genom Google Street View-verktyget själv gå igenom museet som om du fysiskt vore på plats.

Var: I din dator, padda eller mobil.

När: När som helst.

Info: Hittar du här!

Vi är GBG

    Vi är GBG