Helgtips. Dans på Atalante, Amason på Stora Teatern eller Pale Honey på Pustervik. Jo, trots oron för corona finns det möjlighet att roa sig. Foto: Pressbild Atalante/Wikipedia/Kai Martin

Guiden: Så roar du dig – trots corona

Det stora institutionerna stänger, som Operan och Stadsteatern, som en påföljd av det hotande coronaviruset. Men det finns mindre ställen för de nöjessugna och publikevenemang med reglerat antal gäster. Här kommer tipsen vart du kan gå i helgen – eller om du vill stanna hemma.

  • Publicerad 13:12, 13 mar 2020

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Show:

Vad: "Pernilla Wahlgren har hybris" prisades vid premiären i Stockholm nyligen. Premiärhelgen i Göteborg har varit snudd på utsåld, men coronadirektiven har ställt till det. Lorensbergsteatern har valt att genomför föreställningarna, men med gränsen vid 450 gäster istället för knappt 800. Därför är publiken kontaktad via mejl om ändringarna, där söndagen har öppnats för extra föreställningar för att hantera så att alla kan se showen.

Var: Lorensbergsteatern.

När: Fredag 13 mars, 17.00 (extra) och 19.30, lördag 14 mars 16.00 och 19.30, söndag 15 mars 16.00 (extra) och 19.30 (extra).

Info: Hittar du här!

Dinnerparty

Vad: Wallmans salonger slog upp portarna för säsongen i slutet av februari.Traditionell Wallmansunderhållning där artisterna inte bara står på någon av de många scenerna i lokalen, utan också serverar och bjuder på tricks vid borden. Kungsportshuset håller sig inom normen för vad myndigheterna nu kräver och stannar vid 250 gäster.

Var: Kungsportshuset, Harry Hjörnes Plats.

När: Fredag, 13 mars, från 18.30.

Info: Hittar du här!

Göteborgsk indierock

Vad: Pale Honey, med Tuva Lodmark och Nelly Daltrey är snudd på veteraner på scen med sin säregna musik. Duon har hållit på sedan sju år och kom med debut-EP:n 2014. Nu är tjejerna aktuella med nytt där singeln "Set me free", som är en föraning av det kommande albumet "High/Low", som kommer i vår. Förband är Baby Missiles.

Var: Pustervik.

När. Fredag 13 mars, dörrarna öppnar 21.00.

Info: Hittar du här!

Dans

Vad: Efter kritikerhyllade "Bibi Ha Bibi" är Aloun Marchal tillbaka som koreograf. Nu handlar det om en rytmisk show där gränserna mellan dans och konsert är upplösta. "SonoR" är en ljud- och dansshow för fyra kvinnliga artister med trådlösa mikrofoner. Ljudbild och koreografi framförs live på scenen. De trådlösa mikrofonerna används för att förstärka ljudet från kroppen – studsande kroppar, röster som nynnar tillsammans med sång, andetag, och steg. Medverkande på scen: Gilda Stillbäck, Mathilde Rance Nelly Zagora och Sandra Abouav.

Var: Atalante, Övre Husargatan.

När: Fredag 13 mars, 20.00.

Info: Hittar du här!

Supergrupp

Vad: Senast sågs de som finalband i senaste säsongen av "På spåret". Nu kommer Amason med sångerskan Amanda Bergman, även på synt, Gustav Ejstes på orgel, gitarr och sång, Pontus Winnberg på piano, Petter Winnberg på bas och sång och Nils Törnqvist på trummor för att gästa Göteborg. Bandet är aktuellt med "Galaxy I" och "Galaxy II", där det första är släppt och det andra kommer inom kort.

Var: Stora Teatern.

När. Fredag 13 mars, 19.00.

Info: Hittar du här!

Hemma

Vad: Trots allt tveksam till att gå ut…? Ja, då finns det förstås möjlighet att göra det bekvämt för sig i soffan hemma. Tv-kanalerna, både de traditionella och streamade, är fullmatade med program som det bara är att botanisera i.

Var: Hemma.

När: Hela fredag 13 mars, hela lördag 14 mars och hela söndag 15 mars.

Info: På respektive kanals hemsida eller appar.

Trafiken – minut för minut

KONSUMENT GÖTEBORG

Vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa?

Konsument. Måste jag betala ersättning för leveranshinder och hyra, vad är Konsumentverket och vad är konsumentvägledningen egentligen och vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. söndag 24/5 12:00

DEBATT

"För oss är det tydligt – välfärden måste sättas först"

Debatt Socialdemokraterna Välfärdsarbetarna utför några av de allra viktigaste arbetsuppgifterna vi har i samhället. De tar hand om våra barn och äldre, vårdar de sjuka och utbildar de unga. torsdag 2/7 10:21

KRÖNIKOR

Fransson: "En historisk höst väntar din lokaltidning"

Krönika Göteborg Direkts chefredaktör Joakim Fransson ser tillbaka på en tuff vår, men blickar samtidigt framåt mot en historisk höst.fredag 3/7 13:10

QUIZ

Quiz: Vad kan du om din snart 400-åriga stad?

Firar 399 år i dag Idag är det ett år kvar till det stora 400-årsjubiléet för vår stad. Men vem grundade då Göteborg? Och hur gammal är egentligen Götaälvbron? I det här quizet kan du utmana dina Göteborgskunskaper.torsdag 4/6 15:11