Fullt helgös. Babian på Musikens hus, premiär på "La bohème, eller Bongo Riot Gbg. Helgen bjuder på möjligheter i Göteborg. Foto: Pressbild/Lennart Sjöberg/Pressbild

Guiden: Tipsen för bästa helgen i Göteborg

Operapremiär på klassiker. Rockfest på Musikens hus. Hett besök från London på Pustervik. Skivmässa i Partille. Rytmfest vid Mariaplan. Jo, januari firar ut och februari firar in 2020.

  • Publicerad 13:04, 31 jan 2020

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Londonbesök

Vad: Maleek Berry, uppvuxen i London, blev i tidig ålder påverkad av ikoniska R&B- och soulartister som Michael Jackson, Jodeci, Boyz II Men och Tevin Campbell. Men en resa till Nigeria och huvudstaden Lagos fick upp hans intresse för musiken där. Med afrobeats i sin musik har han skapat sig en fruktsam karriär. 2013 gästade han Way out West. Nu är det dags igen för Göteborg. Rapparen 23 Unofficial, även han från London, startar kvällen.

Var: Pustervik.

När: Fredag 31 januari, dörrarna öppnar 20.00.

Info: Hittar du här!

Rytmfest

Vad: Lars-Erik Grimelund har synts på trumpallen med Håkan Hellström i nära 20 år. Finn Björnulfsson, slagverkaren, ungefär lika länge. Tillsammans utgör de nu duon Bongo Riot GBG, som skapar rytmfest med trummor och percussion, musik som det är svårt att sitta still till. De var med och invigde Göteborgs filmfestival i helgen. Nu ska de få Mariaplan att gunga.

Var: Enoteca Maglia, Mariaplan.

När: Fredag 31 januari, från 21.30.

Info: Hittar du här!

Skivfest

Vad: Partille skivmässa är Mekkat för skivsamlaren, nörd som entusiast. Här kan man fynda, men också sälja det som förlorat intresse. Allt från tidernas skivbegynnelse till de senaste. Oavsett genre. Gratis entré.

Var: Ungdomens hus, Gamla Kronvägen 56.

När: Lördag 1 februari, 11–15.

Info: Hittar du här!

Rockfest

Vad: Med bandet Babian blir det inte en lugn stund på scen. Kallas man ett av Sveriges mest underhållande band på scen så är det ju förpliktigande. Babian är ett svenskspråkigt rockband med ett gäng kritikerhyllade skivor och mängder av spelningar på sitt samvete. Kvällen förgylls ytterligare med Stilla Havet, bandet som på självaste Lucia kom med singeln "Gott nytt år" med Jenny Wilson som gästsång.

Var: Musikens hus.

När: Lördag 1 februari, första band på scen 23.00.

Info: Hittar du här!

Operafest

Vad: Puccinis "La bohème" räknas till en av de stora operorna och spelas envetet och entusiastiskt på världens operascener sedan premiären 1896. I fyra korta akter fångar han essensen av ungdomsårens vårdslöshet, där själva ungdomen strålar, falnar och dör. Lycka och förtvivlan existerar sida vid sida. Nu är det dags igen. I Göteborg.

Var: Göteborgsoperan.

När: Lördag 1 februari, 18.00 (premiär)

Info: Hittar du här!

Vi är GBG

    Vi är GBG