Räddad helg. Westkust på Pustervik, Maria Bäcks film med Josefin Neldén på Draken och premiär på "Sysslolösa män med vapen" på Stadsteatern. Foto: Pressbild/Kai Martin/Ola Kjelbye

Guiden: Tipsen för bästa nöjeshelgen i Göteborg

Helgen är räddad. Här kommer tipsen som gör livet till en fest – från Filmfestivalens invigning, pjäspremiär, indieklubb, nyårskonsert till Kentkalas och klubbjubileum.

  • Publicerad 15:17, 24 jan 2020

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Filmfestival

Vad: Göteborgs filmfestival startar idag med invigningsfilmen "Psykos i Stockholm" av i Majorna uppvuxna regissören Maria Bäcks första spellångfilm där Josefin Neldén, uppvuxen i Hisings Backa, har en av huvudrollerna. Efter galapremiären väntas sedvanlig fest på Trädgår'n med bland andra Göteborgsakterna Pale Honey, Italo Bitches och kommer Labbe  Grimelund och Finn Björnulfson, alias Bongo Riot GBG, rytmisk motor i Håkan Hellströms band, stå på någon av de två scenerna.

Var: Draken och Trädgår'n.

När: Fredag 24 januari, 17.00 och 20.00.

Info: Hittar du här!

Premiär

Vad: Annika Nymans nyskrivna pjäs "Sysslolösa unga män med tillgång till vapen" har en titel som öppnar upp för mycket. Tre män på scen som gestaltar hopplöshet. K Polyfon, det kreativa teamet bakom föreställningen, försöker förklara " Vi vill nå bortom vår förståelse av samtiden. Det handlar om att se teatern som en plats där omförhandlingar kring etiska ställningstaganden kan äga rum ".

Var: Lilla scen, Göteborgs stadsteater.

När: Fredag 24 januari, 17.30.

Info: Hittar du här!

Indiekväll

Vad: Under rubriken "Indie night live" bjuds det på det bästa av landets indieband. Klubben vill sätta spotlighten på akter som går sin egen väg för att skapa den musiken som kommer ifrån dem själva långt från den kommersiella allfarvägen. På scen premiärkvällen Amaunet, Skuldpadda och Westkust.

Var: Pustervik.

När: Fredag 24 januari, dörrarna öppnas 21.00.

Info: Hittar du här!

Nyårskonsert

Vad: Bara Wiens skickligaste musiker och sångsolister får framträda då Schönbrunns Slottsensemble turnerar med en repertoar hämtad från den världsberömda TV-konserten som sedan 60 år sänds på nyårsdagen. Varje år turnerar orkestern i Japan, Australien, USA, Sydamerika och Ryssland samt nu också Sverige där musikerna med dirigent Guido Mancusi vid pupleten.

Var: Konserthuset.

När. Lördag 25 januari, 19.30.

Info: Hittar du här!

Kentfest och klubbjubileum

Vad: Klubben Saturn firar 20 år och gör det med att ställa till en rejäl Kent-fest. Saturn startade 2000 och höll på i nästan 17 år. I samband med Kents avslutningsturné hösten 2017 togs beslutet att lägga ner klubben. Den allra första kvällen i januari 2000 var en Kentfest, därför blir det också en kväll i Kents tecken när jubileet firas.Förutom ett dansgolv med blandad indiepop (mycket Kent) blir det även en loungedel med Kentlåtar hela kvällen, musikvideor, Kentdrinkar, Kentbilder och mycket annat! Dessutom kommer kvällen inledas med Kentkören, som bjuder på konsert även under klubbkvällen.

Var: Musikens hus.

När: Lördag 25 januari, på scen 19.00, klubben öppnar 21.00.

Info: Hittar du här!

Vi är GBG

    Vi är GBG