Nöjeshelg. Henning Sernhede på Nefertiti, Martin Hederos och Marit Kapla på Stora Teatern, precis som Jill Johnson som gästas av Liz Rose. Foto: Kai Martin/Tom Jerry Boman Dickson/Pressbild

Guiden: Tipsen för den bästa helgen i Göteborg

Göteborgshelgen är fylld av möjligheter. Som allt från Göteborgsmusikern Henning Sernhede, Jill Johnson med Liz Rose, hardcore till Augustprisade Marit Kapla och Oscarsbelönade Ennio Morricone.

  • Publicerad 13:41, 14 feb 2020

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Dire Straitsinspirerad Göteborgspop

Vad: Med sin egen musik utgår Henning från Mark Knoplfers gitarrspel och Dire Straits stillsamt pulserande och manande melodier. Debuten "Galileo" kom 2018 med singeln "Som en tjuv" som en radiofavorit. 2019 kom uppföljaren "Nätter utan dagar", där Henning Sernhede ytterligare slipat på sin profil. Första singeln, ”Belladonna”, hamnade i rotation i 17 veckor på Sveriges Radio P4. Spelningen har Chuck Morgan som uppvärmare.

Var: Nefertiti.

När: Fredag 14 februari, dörrarna öppnar 18.00.

Info: Hittar du här!

Från verandan i Nashville

Vad: I februari åker Jill Johnson och hennes nära vän, den framgångsrika låtskrivaren Liz Rose, ut på en av dem efterlängtade Sverigeturnéerna. Då finns det möjlighet att möta dem i en intim sättning tillsammans med tre musiker, som när de gästar Göteborg. Den amerikanska låtskrivaren Liz Rose verkar främst inom countrygenren och har bland samarbetat med Grammisprisade Taylor Swift i hits som "White horse", "Teardrops on my guitar" och "You belong to me". Tillsammans med Jill Johnson ligger hon också bakom stora delar av Jills rika låtskatt.

Var: Stora Teatern.

När: Söndag 16 februari, 19.00.

Info: Hittar du här!

Resande i hardcore

Vad: Luleåbandet Raised Fits håller den svenska hardcorefanan högt. Bandet har varit aktivt sedan 1993 och vägrar att slå ned på tempot. 2019 kom senaste albumet "Anthem" och med det i bagaget gör gruppen nu en kortare turné med Göteborg som en av stoppen. Förband är Malmökollegorna Imminence.

Var: Pustervik.

När: Lördag 15 februari, insläpp 19.00.

Info: Hittar du här!

Prisvinnare gör det gemensamt

Vad: Göteborgsförfattaren Marit Kapla romandebuterade 2019 med "Osebol", som inte bara lovprisades av kritiker och den läsande publiken. Boken blev också prisad flera gånger om under året med Augustpriset som final och det finaste. Under året har hon varit ute och läst ur sin roman för att möta sin publik. Då har hon också haft med keyboardisten Martin Hederos, som belönades med en Grammis för sitt album "Era spår".

Var: Stora Teatern.

När: Lördag 15 februari, 19.00.

Info: Hittar du här!

Mästarmusik från filmvärlden

Vad: Italienske kompositören Ennio Morricone har skrivit en mängd imponerande filmmusik, som "The hateful eight", "Django unchained", "Once upon a time in the west", "Kill Bill", "Den gode, den onde och den fule", "Once upon a time in America" och "Cinema Paradiso". Mer än 100 solister, sångare och musiker från The Milano Festival Opera ledda av den prestigefyllda dirigenten Marco Seco kommer att hylla 91-årige Ennio Morricones musik live på scenen tillsammans med filmscener och animationer.

Var: Konserthuset.

När: Lördag 15 februari, 19.30.

Info: Hittar du här!

Vi är GBG

    Vi är GBG