Eufori. Inte ens regnet kunde stoppa en euforisk Håkan Hellström inför nära 70000 på sin första av fyra Uellvikonserter. Foto: Dino Soldin

Håkan tillbaka med dunder och brak

När Håkan Hellström bjuder upp och bjuder in till den första av fyra Ullevikonserter blir det storslaget. Nära 70000 kom för att se Göteborgssonens första spelning sedan 2017. Inte ens regnet kunde stoppa succén.

  • Publicerad 10:00, 20 aug 2022

Förväntningarna var höga inte bara från de 68234 i publiken utan också från Håkan Hellström med band och gäster. Göteborgsartisten hade riggat för en rejäl fest med färgstarka projiceringar och en scen som gav utrymme för publikkontakt.

Redan timmarna innan konsertstarten klockan nio hade hans främsta och största fans tagit position framför scenen. Många hade köat i nära nog en vecka för att få bästa platsen. Med Damorkestern tillsammans med Per Andersson startades förfesten som ett slags uppvärmning. Men fortfarande då vid halv åtta-tiden var arena bara halvfull.

Regn av konfetti. Samtidigt som regnet tilltog ökade Håkan Hellström på med ett konfettiregn. Foto: Dino Soldin

Showman. Håkan Hellström har längtat efter att få visa sina tricks och låtar för sin publik. Foto: Dino Soldin

Jubel. Publikens längtan efter Håkan Hellström har varit stor. Foto: Dino Soldin

Genom ett trollslag

Men som genom ett trollslag fylldes Ullevi när Håkan Hellström kom på scen utklädd som en matador med manteln svepande. Det var uppenbart att han längtat efter att få möta sin publik.

Redan från start är tempot intensivt för att sedan öka. Ullevi kokar och kyls inte ned av det faktum att ett intensivt regn ackompanjerar konserten nära nog från start.

Utmaningen med vädret blir snarare en morot för Håkan Hellström, som lycklig står i regnet och underhåller och tackar publiken för tålamodet och kärleken. Han använder den blöta scenen som halkbana och kastar sig om och om igen på scengolvet under spelningen för att glida fram till publikens förtjusning.

Speciella gäster

Ingen Ullevikonsert med Håkan Hellström utan speciella gäster. Störst Göteborgsoperans symfoniorkester. Kanske naturligt med den på plats efter succén med Håkan-musikalen "Kärlek skonar ingen" den gångna säsongen. Den som han personligen har varit involverad i på plats.

Men även Göteborgsartisten Daniel Lemma kom in för att förenas i "Fri till slut" som övergick i Lemma största hit "If I used to love you". Senare kom Daniela Rathana för att sjunga duett i "Det är så jag säger det" som gick över i hennes "Kyss" och "Forever young". Vid första extranumret var det dags kvällens sista gäst, Lykke Li, som sjöng "Jag vill ha allting" tillsammans med Håkan Hellström.

Efter 2.36 timmar var det över och till tonerna av Göteborgsklassikern "Låt hjärtat va med" lämnade publiken Ullevi med en Håkan Hellström som sedvanligt drog ut på lämnandet av scen.

Recension av konserten kan du läsa här.

Håkan Hellström på Ullevi

Är: Fyra konserter på Ullevi – 19 och 20 samt 26 och 27 augusti. Konserter som egentligen skulle ha skett 2020 som ett planerat 20-årsjubileum av Håkan Hellströms solokarriär. På grund av pandemin sköts emellertid evenemangen upp både 2020 och 2021.

På scen: Förutom sitt band gästade också Göteborgs operans symfoniker, Daniel Lemma, Lykke Li och Daniela Rathana. Konserten varade i två timmar och 36 minuter.

Låtlista: 1. Alla drömmar är uppfyllda 2. Din tid kommer 3. Du kan gå din egen väg 4. Jag har varit i alla städer 5. I sprickorna kommer ljuset in 6. Sång i buss på villovägar/Mitt Gullbergs kaj paradis 7. Klubbland 8. Nordhemsgatan leder rätt in i himlen (gäster Göteborgsoperans symfoniorkester) 9. Vid protesfabrikens stängsel (gäster Göteborgsoperans symfoniorkester) 10. När lyktorna tänds 11. Tro och tvivel 12. Fri till slut/If I used to love you (gäst Daniel Lemma) 13. En midsommarnattsdröm 14. En vän med en bil 15. Det är så jag säger det/Kyss/Forever young (gäst Daniela Rathana) 16. Känn ingen sorg för mig Göteborg 17. Kom igen Lena 18. Du kan få mig så lätt. Extranummer: 19. Jag vill ha allting (gäst Lykke Li) 20. Tillsammans i mörker 21. Det kommer aldrig va över för mig 22. Ramlar 23. Du är snart där 24. Valborg (gäster Göteborgsoperans symfoniker).

Visa merVisa mindre

Krönikor

Axelsson: Så blev nationaldagen röd

Krönika Tradition. Sparkade ut annandag pingst Början på året, vår och vinter, kryllar det av röda dagar i almanackan. Men så har det inte alltid varit. Helgdagar ha tillkommit och tagit bort under åren. Vårt senaste tillskott är nationaldagen.måndag 6/6 11:10

Konsumentfrågan

Så gör du om ditt bagage skadas på flyget

Konsument Konsumentfrågan: Flyg, telefonförsäljare, husdjur Vad gör man bagaget från flyget är skadat, måste man verkligen prata med telefonförsäljare och vad gäller vid köp av husdjur från uppfödare nu när nya konsumentköplagen trätt i kraft?...onsdag 22/6 15:04

Debatt

Västra Götalands arbetsgivare borde skryta om tjänstepensionen

Debatt 27 september - Tjänstepensionens dag Nio av tio tycker att det är viktigt att arbetsgivaren erbjuder tjänstepension när de byter jobb – ändå nämner få arbetsgivare det i sina anställningsintervjuer. De arbetsgivare i Västra Götaland som...tisdag 27/9 13:00