Hemlig spelning. Efter premiären på "Kärleken skonar ingen" underhöll Håkan Hellströms Operans ensemble och personal. Foto: Timo Nieminen

Håkans hemliga spelning – överraskade Operans personal

I lördags gjorde Håkan Hellströmmusikalen "Kärleken skonar ingen" succé på Göteborgsoperan. Efter premiären hölls en fest för alla inblandade, där Göteborgssonen överraskade med en spelning. Det är idag också klart att han kommer medverka vid en gala för ungas psykisk hälsa i Avicci arena 1 december.

  • Publicerad 10:33, 12 okt 2021

Håkan Hellströms Ullevispelningar för att fira sina 20 år som artist har skjutits upp två år. Men han har inte varit overksam för det. Inför premiären av "Kärleken skonar ingen", baserad på hans låtar, har han varit delaktig i processen.

När det nu var dags för premiär 9 oktober var Håkan Hellström förstås på plats. Han kom in på scen för applådtack efter succéföreställningen. Strax efter klev musikalens rockband Rymdens Fisk in på scen i foajén och underhöll. Men det skulle komma mera. Senare på efterfesten underhöll bandet med Håkan Hellström på scen inför Operans personal och ensemble.

Aktuell i december

Håkan Hellström är för övrigt också aktuell på scen i december. Då kommer han med en rad andra artister medverka vid en musikalisk manifestation för ungas psykiska hälsa. Den kommer vara i samarbete med Tim Berglin Foundation och Avicci Arena under rubriken "For a better day".

Övriga medverkande är: Kungliga Filharmonikerna, Galantis, Miriam Bryant, Gina Dirawi, Amason, Annika Norlin, A36, Cherrie, Jireel, Jelassi, Mona Masrour och Ricky Rich.

Alla ställer upp för att i ambitionen att öppna ögonen för problemen som finns men också för att bryta stigmat. Under kvällen kommer även 14-åriga stjärnskottet Ella Tiritiello, som gjorde världssuccé med sin tolkning av Avicii-låten "For A Better Day" vid invigningen av Avicii Arena, att medverka plus hemliga gäster. Kvällen kommer också innehålla hyllningar till Aviciis musikaliska arv.

Enligt ett pressmeddelande kommer kvällens framträdanden att vara helt exklusiva och bjuda på oväntade möten mellan etablerade artister och unga talanger.
 

Krönikor

Axelsson: "Vi måste hålla på våra traditioner"

Krönika Tradition Julen är en härlig högtid och tradition men det finns de som önskar att julen börjat tidigare och varat längre. De som tjänar pengar på den. Men börja inte tumma på julen för tidigt. lördag 9/10 16:30

Konsumentfrågan

Kan jag reklamera min frisyr?

Konsument Konsumentfrågan. Kan man reklamera en frisyr man inte är nöjd med, måste man släppa in målaren mitt i vintern och får fotbollsskolan kräva betalning i efterhand? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut.tisdag 9/11 16:36

Debatt

"Stärk välfärden rättskedjan och klimatomställningen"

Debatt Politik. Socialdemokraterna inför partikongressen. Sverige och Göteborgsregionen har stora utmaningar. Välfärden – vår gemensamma vård, skola och omsorg – måste bli starkare, tryggheten måste öka och en radikal klimatomställning genomföras. måndag 1/11 13:21