Han underhåller på Kronhusgården i sommar

Evenemang efter evenemang har ställts in eller har flyttats. Men Mats Westling går mot strömmen. Med start 3 juli bjuder han på musik på Kronhusgården i sommar.

  • Publicerad 16:52, 8 jul 2020

– Fördelen med Kronhusgården är att det är stort. I år har vi dessutom ökat ytan för de besökande, så att man kan sitta en bra bit ifrån varandra, säger Mats Westling.

Man kommer följa Folkhälsomyndighetens rekommendation om som mest 50 personer.

– Bokar det på är vi öppna för att göra fler konserter varje kväll.

Det är fjärde året som Mats Westling står som arrangör och artist på Kronhusgården. Ett uppskattat inslag i centrala Göteborg. Inte bara bland publiken utan också hos artisterna.

– I år har det ju dessutom varit det enda gig som de haft inbokat.

Han har utgått från delvis från förra årets populära akter som Paulo Mendonca och Peter Simpson.

– Sedan har vi plockat in tjejer som inte tidigare varit med. Som Karin Klingenstierna och Lollo Gardtman. Jag måste ju också nämna Ola Aurell, en ståupptrubadur som verkligen är jättebra, både giftig och sarkastisk.

Mats Westling är glad att sommarscenen på Kronhusgården blir av, men han hade planer för mer.

– Jag hade tänkt en festival med tre scener. Nu passar ju inte det så bra. Det får bli en annan gång.

Musik på Kronhusgården startar fredag 3 juli med Mats Westling själv, som också står på scen ytterligare fyra gånger inkluderat finalen 1 augusti. Dessutom väntar fem gäster (se faktarutan).

Musik på Kronhusgården

Är: Ett evenmang som pågår på helgerna med start 3 juli och final 1 augusti.

Artister: Mats Westling (3/7), Karin Klingenstierna (4/7), Paulo Mendonca (10/7), Mats Westling (11/7), Lollo Gardtman (17/7), Mats Westling (18/7 och 24/7), Peter Simpson (25/7), Ola Aurell (31/7) och Mats Westling (1/8).

Trafiken – minut för minut

KONSUMENT GÖTEBORG

"Håll inne med betalningen"

Konsument Vad gör man om fiberinstallationen försenas av en tvist? Eller om man köpt en ny hylla som man inte lyckas skruva ihop? Konsumentrådgivare, Cassandra Larsson har svaren. lördag 17/10 11:40

DEBATT

"Vem tycker att det är bra att fattiga dör tidigare?"

Debatt Den som lever sitt liv i rika Askim lever i genomsnitt 10 år längre än den som bor i Bergsjön. Den som är fattig, kortutbildad och arbetslös dör helt enkelt tidigare än den som är rik, högutbildad och har jobb. lördag 3/10 12:06

KRÖNIKOR

Tjulander: Sudda ut de osynliga åldersgränserna

Krönika Klyftan mellan ung och gammal är problematisk. Vi lever i ett samhälle där en hög ålder och långlivserfarenhet inte står högt i kurs jämfört med Instagram-följare och märkesväskor. fredag 23/10 14:16

QUIZ

Quiz: Vad kan du om din snart 400-åriga stad?

Firar 399 år i dag Idag är det ett år kvar till det stora 400-årsjubiléet för vår stad. Men vem grundade då Göteborg? Och hur gammal är egentligen Götaälvbron? I det här quizet kan du utmana dina Göteborgskunskaper.torsdag 4/6 15:11