Han underhåller på Kronhusgården i sommar

Evenemang efter evenemang har ställts in eller har flyttats. Men Mats Westling går mot strömmen. Med start 3 juli bjuder han på musik på Kronhusgården i sommar.

  • Publicerad 16:52, 8 jul 2020

– Fördelen med Kronhusgården är att det är stort. I år har vi dessutom ökat ytan för de besökande, så att man kan sitta en bra bit ifrån varandra, säger Mats Westling.

Man kommer följa Folkhälsomyndighetens rekommendation om som mest 50 personer.

– Bokar det på är vi öppna för att göra fler konserter varje kväll.

Det är fjärde året som Mats Westling står som arrangör och artist på Kronhusgården. Ett uppskattat inslag i centrala Göteborg. Inte bara bland publiken utan också hos artisterna.

– I år har det ju dessutom varit det enda gig som de haft inbokat.

Han har utgått från delvis från förra årets populära akter som Paulo Mendonca och Peter Simpson.

– Sedan har vi plockat in tjejer som inte tidigare varit med. Som Karin Klingenstierna och Lollo Gardtman. Jag måste ju också nämna Ola Aurell, en ståupptrubadur som verkligen är jättebra, både giftig och sarkastisk.

Mats Westling är glad att sommarscenen på Kronhusgården blir av, men han hade planer för mer.

– Jag hade tänkt en festival med tre scener. Nu passar ju inte det så bra. Det får bli en annan gång.

Musik på Kronhusgården startar fredag 3 juli med Mats Westling själv, som också står på scen ytterligare fyra gånger inkluderat finalen 1 augusti. Dessutom väntar fem gäster (se faktarutan).

Musik på Kronhusgården

Är: Ett evenmang som pågår på helgerna med start 3 juli och final 1 augusti.

Artister: Mats Westling (3/7), Karin Klingenstierna (4/7), Paulo Mendonca (10/7), Mats Westling (11/7), Lollo Gardtman (17/7), Mats Westling (18/7 och 24/7), Peter Simpson (25/7), Ola Aurell (31/7) och Mats Westling (1/8).

Trafiken – minut för minut

KONSUMENT GÖTEBORG

Vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa?

Konsument. Måste jag betala ersättning för leveranshinder och hyra, vad är Konsumentverket och vad är konsumentvägledningen egentligen och vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. söndag 24/5 12:00

DEBATT

DEBATT: "Vi vill att alla skall känna trygghet på sjön"

Kräver lagstiftning om båtkörkort för snabba båtar och vattenskotrar Vi båtorganisationer med drygt 300 000 medlemmar i Svenska Båtunionen, Svenska Kryssarklubben och Svenska Seglarförbundet vill se obligatoriskt båtkörkort för alla som framför båtar inklusive...torsdag 16/7 15:08

KRÖNIKOR

Tjulander: Göteborg Direkt går på sommarlov

Krönika När vi skålade in det nya året hade väl ingen kunnat ana vilken vår och sommar vi stod inför. Året som skulle bli det bästa... fredag 10/7 14:08

QUIZ

Quiz: Vad kan du om din snart 400-åriga stad?

Firar 399 år i dag Idag är det ett år kvar till det stora 400-årsjubiléet för vår stad. Men vem grundade då Göteborg? Och hur gammal är egentligen Götaälvbron? I det här quizet kan du utmana dina Göteborgskunskaper.torsdag 4/6 15:11