Vardagspop. Hanne Henkelman vill inte krångla till det med sina låtar. Foto: Kai Martin

Hanna Henkelman vill inte krångla till det

Med sina låtar vill Hanna Henkelman vara vardagsnära. – Jag vill skriva om vardagliga småproblem och inte krångla till det.

  • Publicerad 17:11, 19 feb 2021

Nej, som för många andra inom showbusiness blev inte Hanna Henkelmans 2020 alls enligt planerna. Hon som är utbildad musikalartist på Performing Art School i Göteborg har inte fått möta publik och nöta tiljorna. Istället har hennes soloprojekt blommat upp med ett helt annan uttryck än de stora gesterna på showscenerna.

– Men det här är låtar från 2019 som jag började spela in 2020, säger hon om fyraspårs-ep "Två", som kom i slutet av förra året.

Till "Världens kallaste land" har en fin video spelats in bland annat i Actionparken i Burgårdsparken där Hanne Henkelman elegant åker baklänges på en skateboard samtidigt som hon sjunger.

– Det var den enda tagningen som funkade, säger hon om filmen som Oliver Lindberg regisserat. En kontakt hon fick via Facebook.

Överhuvudtaget har Facebook var en givande källa till kontakter för produktionen av Hanna Henkelmans musik. Där har hon fått tips och hittat producenten Olivia Lundberg, som hon framgent ska jobba med.

Men på "Två" är det vännen Jonathan Gonzalez som sköter produktionen.

– Vi har gjort det ihop och det har varit väldigt kul att jobba så. Jag har kommit med piano- och sånginspelningar, så har han gjort något av det och jag har tyckt till. Nu hoppas jag också på att producera själv. Åtminstone mina demor.

Hanna Henkelman

Är: 25. Utbildad musikalartist på Performing Art School. Är låtskrivare, musiker och sångerska. Har jobbat på bland annat Liseberg med allt från spöken, tomtenisse till kanin.

Bor: I Högsbo.

Aktuell: Med ep:n "Två" och videon "Världens kallaste land". Jobbar med ny musik tillsammans med producenten Olivia Lundberg.

Visa merVisa mindre

Han hittade Göteborgs kulturskatt

Nöje Lallande. Tommy Nilson ger ut glömda inspelningar med Östen Hedenbratt Kalle Sändares humor med busringningar blev riksbekant redan på 60-talet. Men det var jazzpianisten Östen Hedenbratt som var starten till det så kallade lallandet. Nu finns de på skiva.onsdag 3/3 15:50

Krönikor

Jernberg: Så ger du kritik på ett smartare sätt

Krönika Retorik Kritik kan både vara svårt att ta emot och att ge. Det här ska du tänka på för att kritiken inte ska landa fel hos mottagaren. söndag 29/11 12:10

Konsumentfrågan

Det gäller när du handlar av Amazon

Konsument Konsument Har du köpt ett padelracket från Amazon men varan är defekt? Cassandra Larsson reder ut vad som gäller. tisdag 23/2 16:42

Debatt

Miljöpartiet: "Hedersvåldet lever kvar"

Debatt Fadimedagen 21 januari Det är nu 19 år sedan Fadime Şahindal mördades av sin egen pappa. Hon hade under många år med stort mod kämpat för den frihet som många tar för given. torsdag 21/1 14:20