Vardagspop. Hanne Henkelman vill inte krångla till det med sina låtar. Foto: Kai Martin

Hanna Henkelman vill inte krångla till det

Med sina låtar vill Hanna Henkelman vara vardagsnära. – Jag vill skriva om vardagliga småproblem och inte krångla till det.

  • Publicerad 17:11, 19 feb 2021

Nej, som för många andra inom showbusiness blev inte Hanna Henkelmans 2020 alls enligt planerna. Hon som är utbildad musikalartist på Performing Art School i Göteborg har inte fått möta publik och nöta tiljorna. Istället har hennes soloprojekt blommat upp med ett helt annan uttryck än de stora gesterna på showscenerna.

– Men det här är låtar från 2019 som jag började spela in 2020, säger hon om fyraspårs-ep "Två", som kom i slutet av förra året.

Till "Världens kallaste land" har en fin video spelats in bland annat i Actionparken i Burgårdsparken där Hanne Henkelman elegant åker baklänges på en skateboard samtidigt som hon sjunger.

– Det var den enda tagningen som funkade, säger hon om filmen som Oliver Lindberg regisserat. En kontakt hon fick via Facebook.

Överhuvudtaget har Facebook var en givande källa till kontakter för produktionen av Hanna Henkelmans musik. Där har hon fått tips och hittat producenten Olivia Lundberg, som hon framgent ska jobba med.

Men på "Två" är det vännen Jonathan Gonzalez som sköter produktionen.

– Vi har gjort det ihop och det har varit väldigt kul att jobba så. Jag har kommit med piano- och sånginspelningar, så har han gjort något av det och jag har tyckt till. Nu hoppas jag också på att producera själv. Åtminstone mina demor.

Hanna Henkelman

Är: 25. Utbildad musikalartist på Performing Art School. Är låtskrivare, musiker och sångerska. Har jobbat på bland annat Liseberg med allt från spöken, tomtenisse till kanin.

Bor: I Högsbo.

Aktuell: Med ep:n "Två" och videon "Världens kallaste land". Jobbar med ny musik tillsammans med producenten Olivia Lundberg.

Visa merVisa mindre

Göteborgsnöje

Stadsteatern öppnar för ny säsong i höst

Nöje Premiärer, urpremiärer och nypremiärer utlovas bland klassiker och nyskrivet Göteborgs stadsteater har under pandemin varit stängd för renovering. När nu teaterhuset fräschats upp siktar man mot hösten och en ny säsong. Bland annat bjuds pjäser från Shakespeare till Bergman,...söndag 16/5 16:10

Krönikor

Tjulander: "Dagen alla fåglar flyger oss över huvudet"

Krönika Krönika Det är något visst med fåglar och människors fascination för dem. Jag har aldrig fattat grejen, ändå är jag barn till generationen som på minsta kvitter kan artbestämma fågeln och... tisdag 11/5 17:00

Konsumentfrågan

Så länge kan du få vänta på pengar när du ångrat ett köp

Konsument Konsument Får man verkligen höja priset på en vara från en dag till en annan och hur länge ska man behöva vänta på pengarna när man ångrat ett köp? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. fredag 9/4 13:20

Debatt

Bygg på de hårda ytorna och låt barnen ta plats

Debatt UTDÖMD Förskola Vilken chock och oro det blir för föräldrar och pedagoger när man får läsa att just vår förskola, Tunnlandsgatan 3, är utdömd och planeras rivas... lördag 1/5 13:00