Nya i "På spåret". Little Dragon, Hellacopters, Rebecca & Fiona, First Aid Kit och Franska Trion delar på uppdraget som husband i "På spåret". Foto: Mous Lambrabat/Pixieleye/SVT/Andreas Almqvist/Samuel Petersson

Här är de nya banden i "På spåret"

Little Dragon och Franska Trion är några av de band som ska stå för den musikaliska dressingen när "På spåret" rullar igång för en ny säsong. "Vi har ett uppställ med "husband" som känns roligt, varierat och lyxigt", säger Charles Franzén, producent för programmet.

  • Publicerad 14:01, 3 sep 2020

Efter att ha stått för den musikaliska underhållningen sedan Kristian Luuk och Fredrik Lindström tog över anrika frågesportprogrammet "På spåret" säsongen 2009/10 stannade Augustifamiljen kvar på perrongen efter finalen 2019.

Istället bjöd programmet in flera olika husband som musikalisk underhållning till förra säsongen, då Amason, Mando Diao, systrarna Jenny och Cecilia Vaz, samt Lada Egolaeva och Svenska Grammofonstudion delade på uppdraget.

Inslagen linje

Nu fortsätter "På spåret"-redaktionen på den inslagna linjen. I år med banden Little Dragon och Franska Trion från Göteborg, som tillsammans med Hellacopters, Rebecca & Fiona och First Aid Kit kommer dela på uppdraget.

– "På spåret" kommer tillbaka som vanligt, trots pandemin, och vi har ett uppställ "husband" som känns som roligt, varierat och lyxigt. Det ser lovande ut för musiken i säsongen, säger Charles Franz, programmets producent i ett pressmeddelande.

Presenteras senare

Årets tävlande kommer presenteras senare. Men programledare är Kristian Luuk och med Fredrik Lindström som domare. Premiär för kommande säsong, som som vanligt spelas in i SVT:s studio i Göteborg, är 27 november.

Årets husband i "På spåret"

Grupp 1: Little Dragon från Göteborg. Gruppens sångerska gästade "På spåret" för två säsonger sedan. Nu är hon tillbaka med bandmedlemmarna Fredrik Wallin, Håkan Wirenstrand och Erik Bodin för att spela 27 november, 4 och 11 december.

Grupp 2: Franska Trion från Göteborg, ledd av pianisten Matti Ollikainen. Övriga medlemmar är Viktor Turegård och Christopher Cantillo. Bandet spelar 18 och 25 december samt 1 januari.

Grupp 3: Hellacopters, Stockholm, där Nicke Andersson frontar med Dregen, Anders Lindström, Dolf de Borst och Robert Eriksson bakom sig. Gruppen har världen som arbetsfält. Spelar i "på spåret" 8, 15 och 22 januari.

Grupp 4: Rebecca & Fiona, Stockholm. Dj-duon som arbetar över hela världen står för musiken i "På spåret" 29 januari.

Slutspel: First Aid Kit, Stockholm. Systrarna Klara och Johanna Söderberg har tidigare gästat på "På spåret". Nu ska destå för musiken under slutspelet och finalen. Med sig har de Johannes Runemark, Gustav Weber vernét, Ola Gustafsson och Gabriel Runemark. Medverkan 5, 12 och 19 februari.

Visa merVisa mindre

Göteborgsnöje

Hon gör Filmfestivalens affisch 2021

Nöje "Som göteborgare är det särskilt roligt" Hon är etablerade sedan 90-talet och har väckt uppmärksamhet med bland annat ett upp och nedhängande träd över Drottninggatan i Stockholm. Nu presenteras Göteborgskonstnären Charlotte Gyllenhammar...torsdag 3/12 10:03

Krönikor

Jernberg: Så ger du kritik på ett smartare sätt

Krönika Retorik Kritik kan både vara svårt att ta emot och att ge. Det här ska du tänka på för att kritiken inte ska landa fel hos mottagaren. söndag 29/11 12:10

Konsumentfrågan

Synade min optiker – kan jag ångra mitt köp?

Konsument Konsument Får jag ångra mitt köp efter att jag synat min optiker? Vad gäller om jag köpt en vara över Facebook? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. söndag 22/11 11:51

Debatt

"Vi måste hitta sätt att binda ihop staden"

Debatt Debatt: Västsvenska Handelskammaren Med Älvstadens utbyggnad har en förflyttning av Göteborgs centrum börjat, här pekas Frihamnen ut som en ny mitt. Nu måste vi ta tag i frågan om hur vi binder ihop staden över vattnet och på Hisingen. lördag 28/11 11:40