Medverkar. Timo Nieminen, Kristian Issa och Sofia Pekkari medverkar i "Kärleken skonar ingen", baserad på Håkan Hellströms låtar. Foto: Kai Martin/Knut Koivisto

Här är Göteborgsprofilerna i Håkan Hellströmmusikalen

Göteborgsoperan tar sikte mot hösten. Nu är namnen klara på vilka som ska medverka i Håkan Hellströmmusikalen "Kärleken skonar ingen" med premiär i september. Bland dem finns Kristina Issa, Timo Nieminen, Nina Zanjani och Sofia Pekkari. "Vi har verkligen hittat vårt dream team", säger Victoria Brattström, regissör.

  • Publicerad 13:38, 9 feb 2021

Säsongen 2020/2021:s stora musikalsatsning "Cabaret" frös inne strax innan premiär på grund av pandemin. Men Göteborgsoperan satsar friskt mot framtiden.

I september har Håkan Hellströmmusikalen "Kärleken skonar ingen" premiär. En helt nyskriven musikal baserad på Göteborgsartistens musik och texter. Det kommer bli ett poetiskt och skitigt drömspel som utspelar sig under ett dygn i Göteborg med ett brokigt persongalleri.

Bredd och begåvning

– Jag har ju haft de här figurerna inuti huvudet länge nu under arbetet med storyn och med Mirja Unges manus, där hon har byggt dialogen med utgångspunkt i Håkan Hellströms sångtexter och mejslat fram ett antal karaktärer, säger regissör Victoria Brattström i ett pressmeddelande.

– Att hitta skådespelare, sångare och musiker till livebandet på scenen har både varit tufft och alldeles underbart. De har en otrolig bredd och begåvning och kommer in från olika håll med olika erfarenheter. Med denna starka ensemble ser vi nu fram emot att tillsammans med operakören och orkestern skapa en unik föreställning på Göteborgsoperans Stora scen som värmer och berör vår publik, fortsätter hon om de medverkande som nu presenteras.

Starka Göteborgsprofiler

Det är en räcka starka Göteborgsprofiler med olika meriter. Bland dess Kristina Issa, som senast sågs i en urstark roll i Backa teaters "Nationen", Timon Nieminen, rutinerat opera- och musikaless, skådespelaren Nina Zanjani, som nu har Dramaten som arbetsplats, precis som Sofia Pekkari, som tidigare hade Angered teater som arbetsplats.

Övriga är Michalis Koutsogiannakis (genombrott i tv-serien "Det nya landet"), Lars Väringer (Göteborgs stadsteater och Backa teater), Vilhelm Blomgren (spelat i "Hair" på Göteborgsoperan), Vera Veljovic från Smålands Musik & Teater, Anna-Maria Hallgarn (medverkat i uppsättningar på Stadsteatern och Göteborgsoperan, bland annat), Lisette T. Pagler  (flera roller på Göteborgsoperan) samt David Lundqvist, Tobias Ahlsell och Anders Wängdahl, som alla kommer från Göteborgoperan.

Kärleken skonar ingen

Är: En nyskriven musikal baserad på Håkan Hellströms låtar, med planerad premiär på Göteborgsoperan i september. Manus är författat av Mirja Unge och regisseras av Victoria Brattström.

Göteborgsnöje

Stadsteatern öppnar för ny säsong i höst

Nöje Premiärer, urpremiärer och nypremiärer utlovas bland klassiker och nyskrivet Göteborgs stadsteater har under pandemin varit stängd för renovering. När nu teaterhuset fräschats upp siktar man mot hösten och en ny säsong. Bland annat bjuds pjäser från Shakespeare till Bergman,...söndag 16/5 16:10

Krönikor

Tjulander: "Dagen alla fåglar flyger oss över huvudet"

Krönika Krönika Det är något visst med fåglar och människors fascination för dem. Jag har aldrig fattat grejen, ändå är jag barn till generationen som på minsta kvitter kan artbestämma fågeln och... tisdag 11/5 17:00

Konsumentfrågan

Så länge kan du få vänta på pengar när du ångrat ett köp

Konsument Konsument Får man verkligen höja priset på en vara från en dag till en annan och hur länge ska man behöva vänta på pengarna när man ångrat ett köp? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. fredag 9/4 13:20

Debatt

Bygg på de hårda ytorna och låt barnen ta plats

Debatt UTDÖMD Förskola Vilken chock och oro det blir för föräldrar och pedagoger när man får läsa att just vår förskola, Tunnlandsgatan 3, är utdömd och planeras rivas... lördag 1/5 13:00