Högaktuell med tv-serien "Dejta"

Aktuell i SVT-serien "Dejta" samtidigt som hon snart har nypremiär på sin show. Jo, Klara Zimmergren vilar sig knappast i form, men letar ständigt efter nya jobb och uppdrag.

  • Publicerad 10:21, 25 feb 2020

När jag kommer upp i varv får han säga till mig att sluta.

Hon inleder med att hon har drällt kring jul och nyår. Men klämmer samtidigt in att hon har börjat läsa in ljudböcker. Så det kommer ett urskuldande från Klara Zimmergren.

– Jo, jag har haft att göra. När jag läste i min bok ("Längtan bor i mina steg", reds anm) tyckte jag att det var kul och jag har sökt och fått uppdrag efter det, förklarar hon.

– Nu sitter jag med en man som heter Ove, som fungerar som producent och tekniker. När jag kommer upp i varv får han säga till mig att sluta, för det blir ju inte så bra om syret tar slut när man läser in.

Läst in "Bajsboken"

Hon har precis läst in "Bajsboken", som kommer bli något extra med ljudeffekter. Något som Klara Zimmergren som gammal radiojournalist och -komiker har en faibless för.

– Jo, jag är en ljudmänniska. Det ska bli kul när den kommer och jag vet ju att det finns flera föräldrar som inte klarar av att prata om kiss och bajs.

Att dejta Klara Zimmergren har inte varit helt lätt. Hon har helt enkelt varit upptagen. Orsaken är den kommande tv-serien "Dejta" (premiär 24 februari i SVT1), som gjort Stockholmsbesöken intensiva och många.

Nu har tv-serien med marginal färdiginspelad. Åtminstone beträffande säsong 1. En lustfylld inspelning där Klara Zimmergren spelar Monica, en medelålders kvinna, och x-svägerska till Ella ( Maria Sundbom Lörelius ).

– Jag har längtat efter den här tv-serien. Det är direkt in i legobitar på golvet och gamla ostbågar. Det finns en hög igenkänningsfaktor. Min roll är i 50-årsåldern. I motsatts till mig själv hart hon bockat av allt, har två barn som är utflugna, samma man sedan 30 år, hus... så ställs hon inför frågan "Vad gör jag nu?". Samtidigt är hon något av Ellas stöttepelare.

Nypremiär

11 mars har Klara Zimmergren nypremiär på sin framgångsrika föreställning "Allt kommer bli bra", som hade premiär i höstas.

Gammalt ska nötas in på nytt och nya texter och inslag ska repas in. Men hon ser fram emot att möta sin publik och lärde sig något på vägen i höstas.

– Jag som har varit ansiktsläsare i hela mitt liv och trott att jag har haft rätt fick lära mig något nytt. Så jag har fått träna på det. Det är ju en föreställning som pendlar mellan skratt och allvar, där några kanske dröjer sig kvar i allvaret eller har svårt att skratta. Jag är ju sådan själv. Så jag har faktiskt slutat titta på ansiktsuttrycken. Jag och Julia (Njord Jönsson, regissör och sidekick) har bestämt att vi bara ska ha kul på scen. Det har varit lärorikt.

En intensiv vår

En intensiv vår för Klara Zimmergren, med andra ord. Men sommaren kommer bli det än mer.

– Ja, vi ska skaffa en hundvalp. Jag har inte haft hund på flera år, så nu är det slut på hundlösheten. Kul för min son, som ju inte har några syskon.

Klara Zimmergren

Är: 53 år, radiojournalist, komiker, författare och skådespelare. Bor i Långedrag med sin son.

Aktuell: I SVT-serien "Dejta", premiär 24 februari, och med sin föreställning "Allt kommer bli bra", nypremiär 11 mars. Spelas i Göteborgsområdet 25 mars (Draken), 2 april (Råda rum, Mölnlycke) och 4 april (Kungsbacka). Kommer också vara recitatör vid sin syster Lotten Zimmergrens uppsättning av "Förklädd gud" i Betlehemskyrkan 1 april och Tynneredskyrkan 5 april.

Trafiken – minut för minut

GÖTEBORGSNÖJE

Corona snuvade Stefan Livh på radiosorti

Berättar om livet i karantän. 31 mars var hans sista dag på jobbet som programledare på Sveriges Radio. Men corona och karantän har hindrat honom från det. – Jag vet inte när mitt sista program blir, säger Stefan Livh.tisdag 7/4 16:23

DEBATT

Pest eller kolera – eller corona

Tradition Tittar man i Göteborgs uråldriga journal kan man se att historiskt sett är corona långt från den enda pandemi som drabbat staden. Digerdöden, pest, smittkoppor och kolera står att läsa.lördag 4/4 16:00

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57