Högt och lågt om relationer i podden

I podden "Berg & dalbana" siktar Carolina Seybold och Christopher Berg in sig på favoritämnet relationer. Men duon är inte något par. Bara bästa vänner sedan några år.

  • Publicerad 16:55, 18 sep 2022

Det finns en stor igenkänningsfaktor i det vi pratar om.

Det försöker enas om när det var när de träffades. Då han, en inbiten Backagrabb boende inte långt från där han växte upp, mötte henne, hon som växte upp i Kungälv, men nu bor i Billdal.

– Det var väl 2016… eller var det 2018? försöker Christopher Berg.

– Men ni var inte bjudna på vårt bröllop och det hade ni varit om det var ett år innan.

Jo, 2018, slås fast.

– Jag bodde hos Familjebostäder där Christopher var boendevärd, förklarar Carolina Seybold vidare hur vänskapsbanden knöts.

– Jag hade hört gott om honom, att han var en ordning- och redakille. Jag jobbade som kommunikatör och skulle göra en film för Familjebostäder.

Klippt och skuren

Christopher Berg var som klippt och skuren för jobbet. Dessutom klickade de både, så det dröjde inte länge förrän Carolina Seybold bjöd hem honom och hans familj. Klicket spred sig, kan man säga.

– Då vi sågs på middagen hade vi riktigt bra diskussioner. Det är ju inte självklart, men vi klickade allihop tillsammans, säger Christopher Berg.

Det blev fler familjesammankomster efter det och inte nog med det. Paren har också gjort resor ihop med sina familjer.

– Vi är trygga i våra relationer och det blir aldrig raljant, säger Carolina Seybold.

– Det är en famn att falla in i och enkelt att kommunicera med. Ibland bara via ett SMS när man minst anar det. Men vi är lite i samma fas i livet, har barn i samma ålder.

– Ja, det passar så bra. Jag har barndomsvänner som har yngre barn och där är det lite svårare att få ihop.

Inte ens pandemin har hållit Carolina Seybold och Christopher Berg isär.

– Det var speciellt. Min fru och jag var nog mer avslappnade, utan att skita i restriktionerna. Ni var ju försiktigare. Men vi träffades lite utomhus, säger han.

– Ja, vi kanske var mer hypokondriska. Men vi hördes av regelbundet, fortsätter hon.

– Mmm, vi hade ju vinmiddag via Facetime och det var ju rätt mysigt.

Att prata med Carolina Seybold och Christopher Berg är som att sitta och titta på en bordtennismatch. Det går fort i replikerna, de bollar ämnen snabbt och intensivt, har inte sällan nära till skratt. Men de vågar också gå på djupet.

Podd sedan i våras

Sedan i våras har de tillsammans podden "Berg & dalbana" med relationsproblematik i centrum. Samtalet som startade för några år sedan har aldrig sinat. Inte ämnena heller. Namnet på podden är delvis en lek med Christopher Bergs efternamn. Men syftar också till tematiken i podden.

– Det är högt och lågt, där det pendlar mellan allvar och skratt, säger Carolina Seybold.

Att hitta något att prata om har inte varit något problem för den mer och mer uppmärksammade podden.

– I början var det ju mest folk i vår umgängeskrets som lyssnade. Men nu är det också folk som vi inte känner. Jag fick ett meddelande nyligen från min flickvän från högstadiet, som hade lyssnat. "Du är dig lik", tyckte hon, skrattar Christopher Berg.

– Jag upplever att jag blir klokare av att lyssna på poddar och jag lyssnar på många relationspoddar. När nu vi gör vår är det för att relationsfrågor gäller inte bara mej. Det finns en stor igenkänningsfaktor i det vi pratar om, säger Carolina Seybold.

Berg & dalbana

Är: En podd om relationer som duon Christopher Berg, 39, och Carolina Seybold, 38, startat sedan några månader. Nytt avsnitt varje söndag i veckan.

Bor: Christopher i Backa. Carolina i Billdal.

Familj: Christopher fru, två barn. Carolina man, två barn.

Bakgrund: Han är bland annat före detta fastighetsvärd. BK Häcken-supporter. Kör "En podd om Häcken" med förre elitspelaren Jonas Henriksson. Börjar inom kort nytt jobb som butiksanställd. Hon är journalist, kommunikatör och författare. Har precis startat eget. Kommer med romanen "Stanna en stund" i höst.

Aktuell: Med podden Berg & dalbana, med nya avsnitt om relationer varje vecka och sina respektive Instagramkonton.

Visa merVisa mindre

Christophers och Carolinas Göteborgsfavoriter

Bravida arena – Gamla Ullevi

Älvsborgsbron – Hisingsbron

Botaniska – Trädgårdsföreningen

Filmfestivalen – Bokmässan

Sisjön – Hisingsparken

Röda sten – Saltholmen

Way out West – Kulturkalaset

Jungans – Paley

Saluhallen – Feskekörka

Spårvagn – Färja

Visa merVisa mindre

Krönikor

Axelsson: Så blev nationaldagen röd

Krönika Tradition. Sparkade ut annandag pingst Början på året, vår och vinter, kryllar det av röda dagar i almanackan. Men så har det inte alltid varit. Helgdagar ha tillkommit och tagit bort under åren. Vårt senaste tillskott är nationaldagen.måndag 6/6 11:10

Konsumentfrågan

Så gör du om ditt bagage skadas på flyget

Konsument Konsumentfrågan: Flyg, telefonförsäljare, husdjur Vad gör man bagaget från flyget är skadat, måste man verkligen prata med telefonförsäljare och vad gäller vid köp av husdjur från uppfödare nu när nya konsumentköplagen trätt i kraft?...onsdag 22/6 15:04

Debatt

Västra Götalands arbetsgivare borde skryta om tjänstepensionen

Debatt 27 september - Tjänstepensionens dag Nio av tio tycker att det är viktigt att arbetsgivaren erbjuder tjänstepension när de byter jobb – ändå nämner få arbetsgivare det i sina anställningsintervjuer. De arbetsgivare i Västra Götaland som...tisdag 27/9 13:00