Målinriktad. Holger Ålander satsar allt på sin solokariär. Foto: Privat

Holger Ålander satsar allt på solokarriären

Holger Ålander lämnade Göteborg för att satsa på musiken. Nu är han aktuell med nya singeln "Tänd eld på allt" och duetten "Du kommer aldrig veta" med Sara Adam.

  • Publicerad 16:30, 8 apr 2022

Han är uppvuxen i Majorna i en familj där alla spelade musik. Kanske inte så konstigt att Holger Ålander sögs in i den världen.

– Jag fick min första gitarr då jag var sex år. Men jag hade inte så bra tålamod för instrumentet då, så jag lade ner det för att börja igen några år senare. Nu är det mitt huvudinstrument tillsammans med sången, men jag spelar också trummor, bas och piano, säger han.

Under tonåren började låtskrivandet.

– Ja, då jag var 17, 18 år köpte jag en dator. Jag hade också hjälp av min morbror att spela in i hans studio. Det lät för jävligt i början, erkänner Holger Ålander.

Under sin tid på Nordhemsskolans musikklasser genomgick han olika musikaliska faser som rock, metal och även hiphop. Men nu är han inriktad på svensk pop. Det har gett ett par singlar med nyss utkomna "Tänd eld på allt" och duetten "Du kommer aldrig veta" med Sara Adam.

– Jag satsar allt jag har på min solokarriär. Det är därför jag har flyttat hit, säger han, som sedan hösten 2020 bor i Stockholm för utbildning som låtskrivare på Kulturama.

– Jag håller på med musik dagligen och går klart skolan i juni. Nu är det bara att fortsätta. Jag hade tänkt släppa ett album i maj, men det blir nog i september istället.

Ambitionsnivån är hög och drömmarna många. Men några finns inom räckhåll.

– Ja, jag vill mycket. Men just nu vill jag mest stå på scen. Det skulle också vara kul att få skriva för andra och producera. Jag vill kunna allt.

Holger Ålander

Är: 22. Sångare, musiker och låtskrivare. Går på låtskrivarelinjen på Kulturama i Stockholm med examen i vår. Har kommit med singlarna "Jag ser himlen när den gråter" och "Vad tänker du på" 2021.

Bor: I Rönninge. Uppvuxen i Majorna.

Aktuell: Med nya singeln "Tänd eld på allt" och duetten "Du kommer aldrig veta" med Sara Adam.

Visa merVisa mindre

Krönikor

Axelsson: Så blev nationaldagen röd

Krönika Tradition. Sparkade ut annandag pingst Början på året, vår och vinter, kryllar det av röda dagar i almanackan. Men så har det inte alltid varit. Helgdagar ha tillkommit och tagit bort under åren. Vårt senaste tillskott är nationaldagen.måndag 6/6 11:10

Konsumentfrågan

Så gör du om ditt bagage skadas på flyget

Konsument Konsumentfrågan: Flyg, telefonförsäljare, husdjur Vad gör man bagaget från flyget är skadat, måste man verkligen prata med telefonförsäljare och vad gäller vid köp av husdjur från uppfödare nu när nya konsumentköplagen trätt i kraft?...onsdag 22/6 15:04

Debatt

Robert Hannah (L): ”Svensk- heten känner ingen hudfärg”

Debatt Debatt. Nya svenskar behöver mer än en ceremoni med jordgubbstårta. Det menar liberala riksdagsledamoten, med rötter i Tynnered, Robert Hannah.onsdag 8/6 12:44