Hon får 300 000 – "Fantastiskt och osannolikt"

Sten A Olssons stiftelse för forskning och kultur har delat ut sex stipendier, plus utsett en honorärstipendiat, där Malin Wättring är en av dem. Är det något du har sökt?

  • Publicerad 17:02, 9 dec 2019

– Nej, jag blev headhuntad och blev uppringd av stiftelsen där de sa att de ville träffa mig.

Vad handlade samtalet om?

– De vill förhöra sig om jag kunde vara med vid utdelningen för de trycker en omfattande katalog med alla stipendiaterna. Det var i maj, så det var lätt att tacka ja. För mig handlar det ju nästan om två årslöner.

Vad kommer du göra för pengarna?

– Det har jag inte helt bestämt. Det finns lösa planer som simmar runt. Men dels kommer det gå till mitt soloprojekt. Dels vill jag bilda ett modern storband i Göteborg enligt samma principer som Trondheim Jazz Orchestra, som jobbar efter projekt med utvalda kompositörer.

Hur var känslan då du fick stipendiet?

– Fantastiskt, så klart. Och osannolikt. Livsavgörande kanske är ett för stort ord, men det fanns verkligen ett före och efter jag fick det, Jag är så privilegierad.

Du är i fint sällskap med Sarah Klang, musikern, Mattias Nordkvist, skådespelaren, konstnären Martha Ossowska Persson, keramikern Masayoshi Oya, konstnären Eva Löfdahl och Claes Eriksson, som fick honärsstipendiet…

– Jag känner dem inte. Men känner till dem. Efter att strecksätt "Vår tid nu" blev jag starstrucked då jag träffade Mattias Nordkvist.

Har du fått ruva på hemligheten fram till nu i fredags?

– Ja, jag har inget fått säga. Men min sambo och min familj har vetat. Annars ingen alls.

Sten A Olssons stiftelse för forskning och kultur

Har: Under de senaste 23 åren dleat ut ett antal stipendier för att premiera konst, musik och drama i Västsverige.

Stipendiater: 2019 har Sarah Klang, Eva Löfdahl, Mattias Nordkvist, Martha Ossowska Persson, Masayoshi Persson, Malin Wättring samt Claes Eriksson tilldelats 300000 kronor var. Prisutdelning hölls fredagen den 6 december i Stenhammarsalen i Göteborgs konserthus.

Trafiken – minut för minut

GÖTEBORGSNÖJE

Trion som sprängdes men ändå håller ihop

Konflikten med releasefest på fredag Tre medlemmar som bor på tre olika håll. Inga problem för vistrion Konflikten som antar utmaningen. Så följs en singel av en till plus en EP av den produktiva trion.tisdag 21/1 10:30

DEBATT

"Vi har ett välfärdsnödläge"

DEBATT Satsa på primärvården och förbättra villkoren för sjukhuspersonalen är två punkter som Vänsterpartiets Eva Olofsson, Carina Örgård och Jan Alexandersson tycker bör prioriteras i regionen.torsdag 16/1 11:36

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57