Hittat glädjen. Maria Rylander hittade tillbaka till musiken – och glädjen – igen. Foto: Kai Martin

Hon hittade tillbaka till musiken – och glädjen

Sångerskan Maria Rylander tappade kontakten med musiken en period. Med den tillbaka kom både kreativiteten och glädjen. Nu är hon aktuell med EP:n "After the rain".

  • Publicerad 17:00, 19 jun 2021

Musik ska byggas av glädje. Så sjunger Lill Lindfors. En stor förebild för Maria Rylander, som hon både träffat och sjungit en hyllningskonsert för.

Men...

– Jag lämnade musiken en period. Mellan första barnet 2014 och andra barnet som föddes 2016. Men jag blev sjuk av det. Konstnärssjälen vill inte sluta. Men jag lärde mig något av det.

Som att släppa oket och göra musik mer för sig än för andra. Som EP:n "After the rain".

– Det är musiken från en tioårsperiod där vissa är helt nya. Plötsligt kände jag att det var dags att gå in i studion. Simon Westman, som är med, har jag spelat med tidigare, som när vi var på turné i Japan 2011 och jag har medverkat på hans trios album.

– Vi spelade in i december och var där i sex timmar.

"After the rain" är helt självfinansierad och finns på strömningstjänsterna.

– Ja, jag släpper bara ut den. Det blir inga fysiska ex. Å andra sidan finns det ju inga konserter att sälja skivor på ändå.

Maria Rylander är inne i ett "flow" nu.

– Jag blev trött på att musiken blev liggande och har fortfarande mycket musik i lådorna. Jag vill in i den kreativa processen.

Maria Rylander

Är: 38. Musiklärare, sångpedagog, projektledare, producent, låtskrivare och sångerska. Har gett ut muisk sedan

Bor: I Säve med barn och barn. Uppvuxen i Borgholm på Öland.

Aktuell: Med femspårs-EP:n "After the rain" med pianisten Simon Westman som ackompanjetör.

Visa merVisa mindre

Göteborgsnöje

Hönöbo siktar mot Dalsland i ny roman

Nöje Bosse Norrhem målar med akvarellfärger i sin spänningsroman Bosse Norrhem har varit Göteborg trogen i över 40 år. Sedan ett par år är det Hönö, som gäller. Men nya romanen "Den enögde akvarellmålaren", ja, den utspelar sig i Dalsland.onsdag 14/7 7:36

Krönikor

Axelsson: Sill – från nödkost till högtidsmat

Krönika Tradition Den kanske mest ursvenska fisken vi har, sillen, har gjort en lång resa genom historien för att komma in i finrummet och bli en del av nästan alla våra högtider. torsdag 24/6 14:30

Konsumentfrågan

Gäller svensk lag även utländska företag?

Konsument Konsument Vad gör man om man får hem en annan vara än den man beställt? Gäller svensk lag även företag som inte är baserade i Sverige? Och om man ramlar hos sin tandläkare – kan man då få ersättning för det? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut. tisdag 18/5 16:11

Debatt

Ta ett större ansvar för bostadsproblemen i Göteborg

Debatt Bo i Göteborg Det råder fortsatt stor bostadsbrist och klyftorna på bostadsmarknaden växer. Problemen med trångboddhet i socialt utsatta områden har blivit tydliga… torsdag 24/6 13:12