Fyller 16 år. Galenskaparna och After Shaves Knut Agnred föddes 29 februari 1956 Foto: Kulturtuben

Humorgeniet från Göteborg fyller 16 år

Knut Agnred, född 1956 29 februari, underhållaren och sångaren från Galenskaparna och After Shave som fyller 16 år idag. Grattis!

  • Publicerad 10:00, 29 feb 2020

Hur ska du fira din 16-årsdag?

– Med mina närmaste och en god middag.

För fyra år sedan, då du fyllde 15 år (och 60 år), firades du lite speciellt?

– Ja, jag fick en Puch Dakota. När jag fyllde 15 människoår önskade jag mig det mest av allt. Men jag fick den mindre Puch Florida, en vit, och grät. Då, för fyra år sedan, hade mina vänner skramlat ihop till en och de är ju dyra i dag. Men jag kör den inte så ofta. Det ser inte så snyggt ut. Men jag räknar med att jag ska få en lätt MC nu då jag fyller 16.

Har du körkort för det?

– Ja, det ingick då jag tog körkortet.

QUIZ: Vad kan du om Galenskaparna?

16 år, eller 64, mår du bra…?

– Jajamensan. Jag fick fixat hjärtat innan jul. De gjorde en ablation, gick in via ena ljumsken för att sedan bränna områden kring hjärtat som inte var ok. Det är andra gången jag gör det. Men nu är jag kolugn. Det gick bra.

Så du är igång och spelar tennis igen?

– Nej, jag har inte börjat än. Men det är planen.

Är det aktuellt att du ska stå på scen snart?

– Jag håller mig lugn med det. Än så länge. Det är ett och ett halvt år sedan "Macken". Vi har hållit på i 40 år i ett kör och med samma gubbar. Jag behöver andas. Dessutom har jag precis fått barnbarn… det är så fint. Nej, jag känner inte att jag behöver jobba.

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Trafiken – minut för minut

DEBATT

"Bryt ihop men se till att gå vidare"

Retorikcoachen om coronapandemin. Alla påverkas vi av den rådande corona-situationen men vissa slår den hårdare mot. Jenny Ralphsson Jernberg vet hur man tar sig genom tuffa motgångar.tisdag 24/3 16:53

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57