Ida Schönbeck aktuell med nytt album

Med sin egenproducerade och egensinniga musik vill Ida Schönbeck nå utanför flickrummet. Nu är hon aktuell med sitt andra sjuspårsalbum – "Azalea".

  • Publicerad 18:30, 7 sep 2021

Ida Schönbecks musik är som ett försiktigt andetag, nästan viskande. De personliga låtarna, som nu vill ut, är sprungna från hennes flickrum.

– Jag började skriva tidigt. Den första låten gjorde jag då jag gick i trean. Det har blivit naturligt. När det händer något... ja, då skriver jag, säger hon.

Ida Schönbeck har precis gått ut Rytmus musikgymnasium i centrala Göteborg.

– Jag gick singer/songwriterlinjen. Den passade mig bra. Men vi fick förstås lära oss annat. Som att sjunga jazz och det hörs nog på den här skivan, förklarar hon.

Redan för tre år sedan debuterade Ida Schönbeck med "Soluppgång" och har utvecklats sedan dess.

– Det är fortfarande pop, men kanske mer färgade ackord nu det senaste. Jag försöker gå på det som kommer i stunden och gillar det sound som jag har hittat nu.

Ida Schönbeck gillar att arbeta ensam, men har också hjälp utifrån. Som Mats Blysing, som hjälpt till som producent på "Azalea".

– Han är jobbarkompis med pappa. Men jag involverar också min familj. Som att jag tvingar min syster att ta bilder. Mamma är emotionell support. Pappa jobbar med ljud, även om det inte handlar om musik. Alla är väldigt stöttande. I våras fick jag ta över källaren hemma, där jag nu har min studio.

Ida Schönbeck

Är: 19. Gick ut gymnasiet i våras. Låtskrivare, musiker och sångerska. Jobbar deltid på Subway och ägnar mycket tid åt musik.

Bor: I Kortedala med mamma, pappa och syster.

Aktuell: Med sjuspårsalbumet "Azalea". Uppträdde nyligen på Shortvalleyfesten.

Visa merVisa mindre

Krönikor

Axelsson: "Vi måste hålla på våra traditioner"

Krönika Tradition Julen är en härlig högtid och tradition men det finns de som önskar att julen börjat tidigare och varat längre. De som tjänar pengar på den. Men börja inte tumma på julen för tidigt. lördag 9/10 16:30

Konsumentfrågan

Gäller svensk lag även utländska företag?

Konsument Konsument Vad gör man om man får hem en annan vara än den man beställt? Gäller svensk lag även företag som inte är baserade i Sverige? Och om man ramlar hos sin tandläkare – kan man då få ersättning för det? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut. tisdag 18/5 16:11

Debatt

”Varje steg mot rättvisa och frihet är värdefullt”

Debatt Kyrkorna betydelse Den Coronapandemi som vårt samhälle utsatts för har påverkat oss alla och har gett negativa effekter inom flera områden. De radikalt minskade sociala kontakterna har enligt flera undersökningar ökat risken för våld i nära relationer... måndag 11/10 14:39