Improvisationsfest med internationell glans

Med "Improfest" skapas teaterkonst i stunden. – Det som händer sker där och då, säger Peter Nordstrand, konstnärlig ledare för improvisationsfestivalen som hålls på Aftonstjärnan 21–24 november.

  • Publicerad 14:28, 18 nov 2019

"Improfest" lockar med internationella namn som Bumper Blyton (England), Afterword (Australien) och Blackout (USA) samt, förstås, hedergästen Helge Skoog.

– Han får Ad-lib-priset och är väl den som tog in improvisationsteater till Sverige, säger Peter Nordstrand.

Intensiva dagar

Det blir intensiva dagar på teater Aftonstjärnan mellan 21 och 24 november. Men en sak är klar. Allt som sker händer just då och kan sedan aldrig upplevas.

– Publiken sitter längst fram på stolarna och det gör man ju inte om det som spelas är "safe", säger Peter Nordstrand.

Femte året

I år, som är femte året för festivalen, har "Improfest" satt ribban högt för att locka till sig internationellt spännande och intressante gäster. Peter Nordstrand är nöjd med vad programmet har att erbjuda.

– Målsättningen är att försöka ta hit världens bästa inom impro och att dessutom få njuta av bra underhållning och scenkonst. Här kan man få allt från glatt och tramsigt till något som Blackout som vill behandla sociala frågor och moraliska dilemman.

Finalen på söndag blir extraordinär. "The sound of action" med Omar Galván som dirigent.

– Han kommer använda sig av en damkör, fyra skådespelare och musiker för att skapa precis i stunden, säger Peter Nordstrand.

Improfest

Är: En improvisationsfestival på teater Aftonstjärnan mellan 21 och 24 november. Impro är teater utan manus, utan förutbestämd handling eller färdiga repliker. Syftet med festivalen är att låta allmänheten möta impro av högsta internationella klass.Gäster i år är bland andra BUmper Blyton, Afterwords, Blackout, Break Improv, Acaprov, TVunscripted, Dilemma, Systrar i jean, The sound of action och Helge Skoog.

Visa merVisa mindre

Vi är GBG

    Vi är GBG