Flyttar. The Arks 20-årsjubileum flyttar till 2021. Foto: Johan Tholson

Ingen återförening för Ark sommaren 2020

I februari slogs det på stora trumman för the Arks återförening. En 22 spelningar lång turné skulle förgylla sommaren och fira 20 år sedan bandets genombrott. Men nu står det klart att turnén ställs in för att göras 2021.

  • Publicerad 10:35, 19 maj 2020

Göteborg Direkt kunde den 13 februari berätta att the Ark skulle återförenas för en 22-spelningar lång turné i sommar. Allt för att fira att det i år är 20 år sedan bandets hade sitt genombrott och det första albumet kom.

Göteborg skulle fått besök den 2 juli då turnén planerades att landa i Trädgårdsföreningen. Nu blir det inte så.

I ett meddelande beklagar bandet att turnén på grund av rådande omständigheter påverkade av coronapandemin skjuts på ett år.

Ny turnéstart

Ny turnéstart blir i Kiruna den tredje juli. Finalen hålls i Huskvarna tredje september. Till Göteborg och Trädgårdsföreningen kommer bandet den tionde juli.

I ett pressmeddelande skriver the Ark: "

Det lär inte komma som en överraskning för någon… Men det är ändå med tunga hjärtan vi härmed meddelar att vi inte kommer kunna genomföra vår reunion-turné som tänkt denna sommar. Vi har undersökt alla möjligheter och väntat på goda besked in i det längsta men till slut har vi insett att detta inte kommer låta sig göras i år. Istället flyttas större delen av turnén till 2021 och vi hoppas innerligt att ni alla vill vara med oss då istället. 2021 blir året då vi inte bara firar vårt inställda 20-årsjubileum utan även att det är 30 år sedan bandet bildades och 10 år sedan vi hade vår sista spelning som aktivt band. Trippelt jubileum med andra ord. För att inte tala om glädjen i att vi äntligen kommer ses allihop igen!
Kom och fira med oss, vi ska se till att det blir en hejdundrande fest!
Fram tills dess:
Må så gott och var rädda om er själva och varandra! Vi längtar!

The Ark".

Köpta biljetter gäller.

The Ark

Är: Ola Salo, sång, Mikael Jepson, gitarr, Martin Axén, gitarr, Lars Leari Ljungberg, bas, Sylvester Schlegel, trummor och sång, och Jens Andersson, keyboard.

Startade: I Rottne utanför Växjö av Ola Salo, Mikael Jepson och Lars Leari Ljungberg 1991. Genombrott: Efter flytten till Malmö var det först i slutet på 90-talet med Sylvester Schlegel och Martin Axén i bandet som musiken tog fart. 2000 kom debutalbumet där singeln "It takes a fool to remain sane" blev bandets första hit.

Farväl: 16 september 2011 på Gröna Lund tog the Ark adjö. Ola Salo satsade på en solokarriär, som bland annat har gett musikalroller och showen "It takes a fool to remain sane" med premiär 2019 i januari.

Återförening: Jubileumsturnén flyttar till sommaren 2021 med premiär i Kiruna 3 juli. Den 10 juli kommer bandet till Trädgårdsföreningen i Göteborg. Därefter återstår 18 spelningar med final i Uppsala 29 augusti.

Visa merVisa mindre

Trafiken – minut för minut

KONSUMENT GÖTEBORG

Vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa?

Konsument. Måste jag betala ersättning för leveranshinder och hyra, vad är Konsumentverket och vad är konsumentvägledningen egentligen och vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. söndag 24/5 12:00

DEBATT

DEBATT: "Vi vill att alla skall känna trygghet på sjön"

Kräver lagstiftning om båtkörkort för snabba båtar och vattenskotrar Vi båtorganisationer med drygt 300 000 medlemmar i Svenska Båtunionen, Svenska Kryssarklubben och Svenska Seglarförbundet vill se obligatoriskt båtkörkort för alla som framför båtar inklusive...torsdag 16/7 15:08

KRÖNIKOR

Tjulander: Göteborg Direkt går på sommarlov

Krönika När vi skålade in det nya året hade väl ingen kunnat ana vilken vår och sommar vi stod inför. Året som skulle bli det bästa... fredag 10/7 14:08

QUIZ

Quiz: Vad kan du om din snart 400-åriga stad?

Firar 399 år i dag Idag är det ett år kvar till det stora 400-årsjubiléet för vår stad. Men vem grundade då Göteborg? Och hur gammal är egentligen Götaälvbron? I det här quizet kan du utmana dina Göteborgskunskaper.torsdag 4/6 15:11