Flyttar. The Arks 20-årsjubileum flyttar till 2021. Foto: Johan Tholson

Ingen återförening för Ark sommaren 2020

I februari slogs det på stora trumman för the Arks återförening. En 22 spelningar lång turné skulle förgylla sommaren och fira 20 år sedan bandets genombrott. Men nu står det klart att turnén ställs in för att göras 2021.

  • Publicerad 10:35, 19 maj 2020

Göteborg Direkt kunde den 13 februari berätta att the Ark skulle återförenas för en 22-spelningar lång turné i sommar. Allt för att fira att det i år är 20 år sedan bandets hade sitt genombrott och det första albumet kom.

Göteborg skulle fått besök den 2 juli då turnén planerades att landa i Trädgårdsföreningen. Nu blir det inte så.

I ett meddelande beklagar bandet att turnén på grund av rådande omständigheter påverkade av coronapandemin skjuts på ett år.

Ny turnéstart

Ny turnéstart blir i Kiruna den tredje juli. Finalen hålls i Huskvarna tredje september. Till Göteborg och Trädgårdsföreningen kommer bandet den tionde juli.

I ett pressmeddelande skriver the Ark: "

Det lär inte komma som en överraskning för någon… Men det är ändå med tunga hjärtan vi härmed meddelar att vi inte kommer kunna genomföra vår reunion-turné som tänkt denna sommar. Vi har undersökt alla möjligheter och väntat på goda besked in i det längsta men till slut har vi insett att detta inte kommer låta sig göras i år. Istället flyttas större delen av turnén till 2021 och vi hoppas innerligt att ni alla vill vara med oss då istället. 2021 blir året då vi inte bara firar vårt inställda 20-årsjubileum utan även att det är 30 år sedan bandet bildades och 10 år sedan vi hade vår sista spelning som aktivt band. Trippelt jubileum med andra ord. För att inte tala om glädjen i att vi äntligen kommer ses allihop igen!
Kom och fira med oss, vi ska se till att det blir en hejdundrande fest!
Fram tills dess:
Må så gott och var rädda om er själva och varandra! Vi längtar!

The Ark".

Köpta biljetter gäller.

The Ark

Är: Ola Salo, sång, Mikael Jepson, gitarr, Martin Axén, gitarr, Lars Leari Ljungberg, bas, Sylvester Schlegel, trummor och sång, och Jens Andersson, keyboard.

Startade: I Rottne utanför Växjö av Ola Salo, Mikael Jepson och Lars Leari Ljungberg 1991. Genombrott: Efter flytten till Malmö var det först i slutet på 90-talet med Sylvester Schlegel och Martin Axén i bandet som musiken tog fart. 2000 kom debutalbumet där singeln "It takes a fool to remain sane" blev bandets första hit.

Farväl: 16 september 2011 på Gröna Lund tog the Ark adjö. Ola Salo satsade på en solokarriär, som bland annat har gett musikalroller och showen "It takes a fool to remain sane" med premiär 2019 i januari.

Återförening: Jubileumsturnén flyttar till sommaren 2021 med premiär i Kiruna 3 juli. Den 10 juli kommer bandet till Trädgårdsföreningen i Göteborg. Därefter återstår 18 spelningar med final i Uppsala 29 augusti.

Trafiken – minut för minut

GÖTEBORGSNÖJE

GO FM väcker liv i gammal P4-favorit

Nostalgi. En helt timme med 40-, 50- och 60-talsmusik Radiokanalen GO FM Göteborg återupplivar Sveriges radios gamla 30-minutersprogram ”Skivor till kaffet” men utökar till en hel timmes lyssning.tisdag 26/5 16:29

KONSUMENT GÖTEBORG

Vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa?

Konsument. Måste jag betala ersättning för leveranshinder och hyra, vad är Konsumentverket och vad är konsumentvägledningen egentligen och vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. söndag 24/5 12:00

DEBATT

"Våld i nära relation under pandemin"

Debatt. Det är kärva tider i världen och det är kärva tider för var och en av oss. Vi rekommenderas isolering, försiktighet och social distansering. Att arbeta hemma och ha digitala träffar är vanligt men...lördag 23/5 15:00

KRÖNIKOR

Jernberg: Så lyckas du med videomötet

Retorik. I coronans spår med mycket hemmaarbete och social distansering har videomötena blivit mer regel än undantag. Perfekt tycker en del, svårt tycker andra. måndag 25/5 12:00

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57