Tyvärr. Coronaviruset gör att GES – Glenmark-Eriksson-Strömstedt – tvingas ställa in sin show i Göteborg. Foto: Kai Martin

Inget GES i Göteborg – premiären flyttas till Stockholm

Den 3 april skulle Anders Glenmark, Thomas "Orup" Eriksson och Niklas Strömstedt haft premiär på sin show i Göteborg. Men föreställningen "Stanna världen en stund" ser istället sin start i Stockholm. Och då i höst. Till Göteborg kommer den om ett år.

  • Publicerad 13:43, 17 mar 2020

Vi har valt att vara försiktiga med något i närtid.

Det hade ju varit bra om GES show "Stanna världen en stund" hade gett effekt. Men det enda resultatet i coronatider är att föreställningen flyttas i både tid och rum.

Istället för premiär på The Theatre i Göteborg 3 april på vad som kallats GES första och sista show sker den i Stockholm i höst, 24 september på Cirkus.

Arrangörerna produktionsbolagen Krall Entertainment och 2Entertain kommer att flytta fram Göteborgsspelningarna till våren 2021. Ersättningsföreställningarna kommer att äga rum på Scandinavium den 5-7 mars 2021.

Samtliga kunder som köpt biljett till GES på The Theatre har under dagen blivit kontaktade på den mailadress som använts vid bokning.

– Som utvecklingen har varit de senaste dagarna och med besluten om restriktionerna var det rätt beslut. Men vi har fått jobba dygnet runt med våra olika projekt för att nå fram till detta, säger Patrik Krall, producent för GES och Dannys shower samt Diggiloo.

– Gällande Diggiloo hoppas vi att den ligger rätt i tiden och att allt har lagt sig till i sommar.

"Stanna världen en stund" kommer alltså till Scandinavium om knappt ett år.

– Vi har bestämt att köra över en weekend där de som köpt fredagsbiljetter går på fredagen. De med matinébiljetter gör det, förklarar Patrik Krall.

– Det blir totalt fyra shower: fredag kväll, lördag matiné, lördag kväll och söndag matiné.

Han beklagar att det inte har gått att lösa på något annat vis.

– Så som det har blivit har det ändå blivit en toppenlösning. Men först funderade vi på att flytta fram det fem veckor. Fast då är det svårt att komma i fas med vad folk har planerat och vi har valt att vara försiktiga med något i närtid.

GES: Är den 1994 tillfälligt ihopsatta konstellation musiker med Anders Glenmark, Niklas Strömstedt och Orup, som gjorde svenska fotbollslandslagets signaturmelodi till VM i USA, där laget tog brons. 1995 kom triona debutalbum, som blev en storsäljare. Den följdes upp 2003, men då mer floppbetonat. 2017 gjorde GES sex uppskattade spelningar i Borgholms slottsruin, som senare gav den framgångsrika sommarturnén 2018.

Skulle: Haft premiär på "Stanna världen en stund" på the Theatre, Gothia Towers, Göteborg 3 april 2020. Men på grund av coronaviruset har allt flyttats till Stockholm. Först nästa år – 5–7 mars kommer föreställningen till Göteborg och då Scandinavium.

Trafiken – minut för minut

GÖTEBORGSNÖJE

Coronan knäckte Nefertiti – tvingas i konkurs

Klassiska jazzklubben har dragit publik sedan 1978. I mer än 40 år har jazzklubben Neferititi lockat sin publik med artister långt utanför landets gränser. Men nu har den tvingats i konkurs. "Coronan knäckte klubben", säger verksamhetschef Tomas...måndag 6/4 10:38

DEBATT

Pest eller kolera – eller corona

Tradition Tittar man i Göteborgs uråldriga journal kan man se att historiskt sett är corona långt från den enda pandemi som drabbat staden. Digerdöden, pest, smittkoppor och kolera står att läsa.lördag 4/4 16:00

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57