Tillbaka. Digiloo är klart för nästa sommar – med Per Andersson i ensemblen. Foto: Kai Martin

Inget Göteborg för 2020 års Diggiloo

Diggiloo firar 17 år 2020. Återigen med ett rejält artistuppbåd. Återigen med en rejäl turné. Men återigen utan att stanna i Göteborgsområdet.

  • Publicerad 09:00, 1 dec 2019

Diggiloo har blivit lika med den svenska sommaren. Så har det varit sedan Lasse Holm drog igång sitt turnésällskap med blandade artister för att underhålla i Sverige.

Nu är det klart att sällskapet återger sig ut på de svenska vägarna. Med start i Malmö arena 1 juli 2020 inleds en tur på 25 uppträdanden med final i Eskilstuna 22 augusti.

I sommar finns Jessica Andersson (flitigast på Diggiloo) tillsammans med Mariette, David Lindgren som har med sig hustrun Kristina (båda showar i Falkenberg just nu), Tommy Nilsson, Sarah Dawn Finer, Frida Öhrn, Göteborgsartisten Lisa Stadell och danska rockikonen och Sverigevännen Sanne Salomonsen plus nya stjärnskottet Theoz. Lägg till detta Balltorps finest, Per Andersson, som efter några års frånvaro göra comeback. Alla uppbackad av en stor orkester.

Sommaren 2017 gästade det då aktuella gänget Slottsskogen. Men förra året kom Diggiloo inte närmare än Varberg, Vårgårda och Vänersborg.

2020 är det lika illa för vänner av Diggiloo, som då återigen får åka på en utflykt till V-orterna Vårgårda (5/7), Varberg (23/7) och Vänersborg (31/7). Resor om 81, 73 eller 102 kilometer från Göteborg.

Diggiloo

Är: Ett turnerande artistuppbåd som startade på Lasse Holms initiativ 2003 för att spela flitigt runt om i Sverige.

Aktuellt: För sommaren 2020 med premiär i Malmö arena 1 juli. Finalen är i Eskilstuna 22/8.

Artister: Jessica Andersson, Mariette, David Lindgren, Kristina Lindgren, Lisa Strandell, Frida Öhrn, Sanne Salomonsen, Tommy Nilsson, Theoz, Sarah Dawn Finer och Per Andersson.

Visa merVisa mindre

Trafiken – minut för minut

KONSUMENT GÖTEBORG

Vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa?

Konsument. Måste jag betala ersättning för leveranshinder och hyra, vad är Konsumentverket och vad är konsumentvägledningen egentligen och vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. söndag 24/5 12:00

DEBATT

"För oss är det tydligt – välfärden måste sättas först"

Debatt Socialdemokraterna Välfärdsarbetarna utför några av de allra viktigaste arbetsuppgifterna vi har i samhället. De tar hand om våra barn och äldre, vårdar de sjuka och utbildar de unga. torsdag 2/7 10:21

KRÖNIKOR

Fransson: "En historisk höst väntar din lokaltidning"

Krönika Göteborg Direkts chefredaktör Joakim Fransson ser tillbaka på en tuff vår, men blickar samtidigt framåt mot en historisk höst.fredag 3/7 13:10

QUIZ

Quiz: Vad kan du om din snart 400-åriga stad?

Firar 399 år i dag Idag är det ett år kvar till det stora 400-årsjubiléet för vår stad. Men vem grundade då Göteborg? Och hur gammal är egentligen Götaälvbron? I det här quizet kan du utmana dina Göteborgskunskaper.torsdag 4/6 15:11