Hedersambassadör. Lasse Berghagen, här med en av Jontefondens grundare Tommy Ivarsson, är stolt, hedrad och rörd över att ha utnämnts till hedersambassadör. Foto: Jontefonden
Jontefonden rekryterar Lasse Berghagen
Teddybjörnen Fredriksson har blivit Jontefondens officiella skyddsnalle. Dessutom har Lasse Berghagen blivit fondens hedersambassadör. Allt för att skapa uppmärksamhet kring barn och ungdomar som har eller ska transplantera organ.
- Nöje
- Publicerad 16:30, 24 dec 2020
Jag känner mig stolt, hedrad och rörd.
I november genomfördes 2020 års Jontefondsgala. Men till skillnad mot tidigare år, då bland annat prinsessan Birgitta funnits med som gäst, blev galaföreställningen helt digital i sin ambition att samla in pengar.
Jontefonden vänder sig till barn och ungdomar som har eller skall transplantera organ, deras syskon och föräldrar. Uppdraget är där att öka livskvaliteten genom att sätta guldkant på dessa familjers vardag.
Till Jontefonden har genom åren ett antal kändisar knutits, som astronauten Christer Fuglesang, Uno Svenningsson, Kattis Ahlström, Renée Nyberg, Jessica Andersson, Thomas Ravelli med flera.
Digital gala
I och med årets digitala gala knöts nästa namn till Jontefonden. Då stod det klart att Lasse Berghagen blir hedersambassadör och samtidigt blir Teddybjörnen Fredriksson – inspirerad av Lasse Berghagens populära sång från 70-talet – officiell skyddsnalle för alla organtransplanterade barn.
– Jag känner mig stolt, hedrad och rörd. Ordet längtan är något som går att koppla till texten i sången om Teddybjörnen Fredriksson. Längtan att bli frisk och att få leva, är något som både barn och föräldrar kan känna igen sig i gällande organtransplantation. Jag kan inte tänka mig ett bättre sätt för nallen att få leva vidare, säger Lasse Berghagen i ett pressmeddelande.
Grundaren
Tommy Ivarsson, en av grundarna till Jontefonden, förlorade sin son Jonathan, blott tolv år gammal, då pojken väntade på en lungtransplantation. Stiftelsen som är kopplad till fonden är ett sätt att hylla hans minne och också finnas för de som har behov just nu inför en transplantation.
– Jontefondsgalan är ett fantastiskt bra sätt för oss att sätta strålkastarljuset på organtransplanterade barn och ungdomar och deras familjer, och i år var inget undantag. Med tanke på att transplanterade befinner sig i en riskgrupp var det i år extra viktigt för oss att istället anpassa formatet. Gensvaret var helt fantastiskt , säger han.