Kakafoni utmanar med både stavning och musik

Bara med stavningen av bandnamnet Kakafoni utmanar Göteborgsgruppen. Men det är avsiktligt, menar bandet frontman Pelle Eriksson, som gärna fortsätter utmana med musiken.

  • Publicerad 11:55, 8 okt 2020

Det är sex år sedan Kakafoni kom med sitt senaste album. Barn, andra projekt och en planering som inte riktigt föll ut som bandets ledare och kompositör, keyboardisten, Pelle Eriksson önskat, har gjort att releasen dröjt.

– Ja, det kom andra saker emellan, säger han, som har suttit på ett färdigt album sedan januari i år.

"Vargtimmen" innehåller, som vanligt gällande Kakafoni, spännande titlar till de lika spännande och gränsöverskridande låtarna. "Brännvinsadvokaten". "Tjall på linjen" och "Ingen kommer ihåg en fegis" skapar i sig nyfikenhet.

– Vi har slagverkaren Carl-Fredrik Carlsson som stadig gästartist på våra plattor. Han är en ständig källa till titlar, förklarar Pelle Eriksson.

Namnet Kakafoni är en avsiktlig felskrivning av kakofoni.

– Jag valde mellan att stava det med o eller a, men föll för a, som är mer vedertaget, säger Pelle Eriksson.

Men han gillar att utmana och gör så gärna med bandets musik.

– För mig ska det vara helt gränslöst och så lite regler som möjligt. Även om jag märkt, som kompositör, att jag tenderar att falla in i ett mönster.

Pelle Eriksson har huvudansvaret för musiken i Kakafoni.

– Jag gör musiken, men sedan kommer bandet in och sätter sin färg på låtarna.

Kakafoni

Är: Modernt jazzband från Göteborg, som funnits sedan tidigt 2000-tal. Bandet leds av keyboardist Pelle Eriksson, som också skriver gruppens musik.

Aktuella: Med nya albumet "Vargtimmen", som föregåtts av singeln "Ingen kommer ihåg en fegis". Livestreamar releasedagen 9/10 på Facebooksidan och spelar på Ocean 16/10 inför en mindre skara publik.

Vi är GBG

    Vi är GBG