Kärleken tog honom till Göteborg

Med "Nowhere but here - vol.3 - Klagstorp" är Kristoffer Hedberg framme vid sitt nionde album sedan debuten 2006 – och det sjätte som Easy October.

  • Publicerad 16:34, 9 sep 2020

Man tänker på en drömtjej, men det här hade inte ens jag kunnat hitta på.

Med kärleken har Kristoffer Hedberg sedan ett år blivit Annedalspojk. Under normala omständigheter nära till det mesta som Pustervik, där han själv gärna spelar, och Gamla Ullevi, hans älskade IFK Göteborgs arena. Men desto längre till barndomsstaden Trollhättan och arbetet som kreativ coach på Kulturcenter.

– Ja, jag jobbar kvar. Men det blev Göteborg då jag träffade en tjej, jämngammal från Gällivare... ja, man tänker på en drömtjej, men det här hade inte ens jag kunnat hitta på.

Då är han ändå en jäkel på att hitta på. Oavsett om det handlar om att göra låtar eller skriva texter till dem.

Nyförälskad

Under namnet Easy October är han antingen solo eller medlem i ett band tillsammans med Patrik Carlsson, trummor, Kalle Widén, gitarr, och Pontus Blom, bas.

Det är av den anledningen som vi träffas på Egg & Milk i Linnéstaden. Han med att bländande leende, som man ju har som förälskad, och dressad i en jacka från tyska klädkompaniet A Kind Of Guise.

– Så sent som igår kom det ett paket hem från dem. Inhandlat på rea.

Men det är om Kristoffer Hedbergs musik det ska handla. Easy October har precis kommit med sitt senaste album, "Nowhere but here - vol.3 - Klagstorp". Alltså det tredje i serien "Nowhere but here...", som började på Isle of Lewis på Yttre Hebriderna för att på andra landa i Lower East Side på Manhattan. Skilda ställen som var och en för sig inspirerat till både musik och stämningar.

Påskhelgen 2018

Nu är det svenske multimusikern och producenten Bebe Risenfors studio i södra Skåne mellan Trelleborg och Ystad som tjänat som inspelningsplats. Att två skilda generationers trollhättebor funnit varandra är kanske inte så konstigt. Men det skulle dröja innan Kristoffer Hedberg verkligen fick upp ögonen för Bebe Risenfors. Påskhelgen 2018 var det dags för inspelning.

– Han är så orädd, säger Kristoffer Hedberg uppskattande.

Självklart är Bebe Risenfors inte med som endast producent på albumet utan också musiker. Låtarna på "Nowhere but here - vol.3 - Klagstorp" bär förstås hans signatur, men rör sig också i det americanaland som gjort Easy October så uppskattat.

Rastlös

Men Kristoffer Hedberg är en rastlös konstnärssjäl, som redan har fått vidare. Nästkommande album är redan på väg att spelas in.

– Nu blir det mer oldschoolcountry, en del inspiration från Gram Parsonskolan. När jag skriver musik har jag alltid ett album i åtanke, så tio låtar är redan klara. Jag har, om jag får skryta, arbetat upp en viss hantverksskicklighet.

Easy October

Är: Kristoffer Hedbergs projekt, antingen solo eller med bandmedlemmar – just nu Patrik Carlsson, trummor, Kalle Widén, gitarr, och Pontus Blom, bas. Startade i Trollhättan för att nu har Göteborg som bas.

Aktuell: Med albumet "Nowhere but here - vol.3 - Klagstorp", som är det sjätte med Easy October. Producerat av Bebe Risenfors som bland annat har jobbat med Tom Waits och Peter LeMarc. Redan är den countryinspirerande uppföljaren under produktion.

Visa merVisa mindre

Göteborgsnöje

Hon gör Filmfestivalens affisch 2021

Nöje "Som göteborgare är det särskilt roligt" Hon är etablerade sedan 90-talet och har väckt uppmärksamhet med bland annat ett upp och nedhängande träd över Drottninggatan i Stockholm. Nu presenteras Göteborgskonstnären Charlotte Gyllenhammar...torsdag 3/12 10:03

Krönikor

Jernberg: Så ger du kritik på ett smartare sätt

Krönika Retorik Kritik kan både vara svårt att ta emot och att ge. Det här ska du tänka på för att kritiken inte ska landa fel hos mottagaren. söndag 29/11 12:10

Konsumentfrågan

Synade min optiker – kan jag ångra mitt köp?

Konsument Konsument Får jag ångra mitt köp efter att jag synat min optiker? Vad gäller om jag köpt en vara över Facebook? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. söndag 22/11 11:51

Debatt

"Vi måste hitta sätt att binda ihop staden"

Debatt Debatt: Västsvenska Handelskammaren Med Älvstadens utbyggnad har en förflyttning av Göteborgs centrum börjat, här pekas Frihamnen ut som en ny mitt. Nu måste vi ta tag i frågan om hur vi binder ihop staden över vattnet och på Hisingen. lördag 28/11 11:40