Rockfest. I sommar intar bland annat LOK och Graveyard Stora scenen på Liseberg. Foto: Live Nation

Klart för två hårdrockskvällar på Liseberg

Glada nyheter för alla hårdrockare: Det blir två hårdrockskvällar på Liseberg i sommar som gästas av fyra högklassiga band. Graveyard och LOK är två av dem.

  • Publicerad 11:11, 5 mar 2020

– Vi är tillbaka, något äldre, något visare, lika förbannade, sa LOK vid återföreningen.

Damma av skinnpajen och gräv fram nitarna för i sommar blir det åka av på Liseberg, som anordnar två hårdrockskvällar.

Den 26 juni intar det amerikanska heavy metalbandet Mastodon Stora scenen för årets enda Sverigespelning. Deras senaste album Emperor of Sands kammade hem en amerikansk Grammy 2018 och på prisgalan Metal Hammer Golden 2017 utsågs de till "Best Live Band".

Efterlängtad återförening

Senare samma kväll spelar det svenska rockundret Graveyard, som bland annat öppnat för storheter som Guns 'n Roses, Iron Maiden och Deep Purple.

Här är Lisebergs nya attraktion – utan kö

8 juli är det dags igen, denna gång gästas nöjesparken av Göteborgsbandet LOK, som förra året bröt en 17 år lång tystnad och återförenades för en exklusiv sommarturné.

– Vi är tillbaka, något äldre, något visare, lika förbannade, sa LOK vid återföreningen.

"En riktig käftsmäll"

Kvällen inleds av det norrländska metalbandet Raubtier, som slog igenom på den svenska hårdrocksscenen för 10 år sedan med albumet Det finns bara krig och låten Kamphund som blev en radiohit.

– Det är med glädje vi nu kan äntra Lisebergs mäktiga scen tillsammans med LOK. Det kommer att bli en riktigt hård käftsmäll till kväll, hälsar Raubtier.

Trafiken – minut för minut

DEBATT

"Bryt ihop men se till att gå vidare"

Retorikcoachen om coronapandemin. Alla påverkas vi av den rådande corona-situationen men vissa slår den hårdare mot. Jenny Ralphsson Jernberg vet hur man tar sig genom tuffa motgångar.tisdag 24/3 16:53

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57