Inställt. Rammstein sällar sig till banden som ställer in sina konsertturnéer. Därför blir det inget Ullevi 2020 utan 2021. Foto: Pressbild

Klart: Rammstein skjuter på Ullevikonserterna

31 juli och 1 augusti skulle tyska metalunderhållarna Rammstein uppträda inför utsålt Ullevi. Men nu meddelar bandet via arrangörerna att den tänkta turnén skjuts fram ett år. Samtidigt står det klart att även Iron Maidens konsert ställs in.

  • Publicerad 08:54, 11 maj 2020

Rammstein är kända för sina spektakulära shower. Så när det blev klart att bandet under sin pågående turné skulle komma att gästa Göteborg (något Göteborg Direkt var först ut att meddela) sålde konserten på Ullevi snart slut för att adderas med ytterligare en. Även den sålde slut.

Men på grund av den nu rådande coronapandemin sällar sig nu bandet till artister och grupper som skiftar planer.

Flyttas till 2021

Hela turnén ändras och därmed spelningarna på Ullevi 31 juli och 1 augusti i sommar, som flyttas till 2021.

I ett mejl i fredags från Gotevent som gick ut till köpare av biljetter gick det att läsa:

"På grund av rådande omständigheter kring coronaviruset kommer Rammsteins turné inte att äga rum i sommar. Arrangören FKP Scorpio tittar just nu på nya konsertdatum längre fram och kommer återkomma med mer info så snart som möjligt."

Vidare hälsar Rammsteins team följande:

"På grund av lokala restriktioner relaterade till Covid-19 som i dagsläget påverkar i stort sett alla planerade konsertdatum 2020 kommer bandets turné tyvärr inte kunna äga rum.
Just nu tittar vi på om det går att flytta datumen till senare och kommer kommunicera uppdateringar så snart som möjligt!
Alla biljetter är giltiga till dess.
Tack för er förståelse och ert tålamod."

Innan helgen kom också besked från arrangörerna Live Nation och Gotevent att brittiska hårdrockarna Iron Maiden flyttar sin konsert till 3 juli 2021.

Ullevi sommaren 2020

Konsertsommaren 2020 skulle bli fullmatad med akter från Summerburst till Håkan Hellströms fyra konserter. Men på grund av coronapandemin har planerna ändrats. Jubilerande Summerburst tvingades ställa in. Håkan Hellströms konserter är flyttade till 2021. Gothia Cup, som av tradition håller invigningen på Ullevi, har ställt in. Metalbanden Iron Maiden och Rammstein är ytterligare akter som sällar sig till skaran att flytta spelningarna ett år framåt.

Visa merVisa mindre

Vi är GBG

    Vi är GBG