Labbe och Finn slår slag för den nya dansmusiken

Med trummor och slagverk vill Lars-Erik Grimelund och Finn Björnulfson slå världen med häpnad. Eller kanske mer bara göra livet till en fest som duon Bongo Riot Gbg.

  • Publicerad 13:26, 24 mar 2020

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Nyligen spelade de på ett tätt packat Enoteca Maglia vid Mariaplan. Veckan innan öppnade de för Filmfestivalens premiärfest. I sommar väntar Ullevi. Jo, kontrasterna är stora för slagverkarduon Bongo Riot Gbg. Men som medlemmar i Håkan Hellströms band blir det lätt så.

– Efter att vi kört Rullande åskanturnén med Håkan sommaren 2017 träffades vi för att fika. Trevligt, men vi kände snart att vi ville något mer. Så vi bestämde oss för att starta ett dansband, ett partyband, bara vi två, säger Finn Björnulfson.

– Första spelningen, som var på Nefertiti, behövde vi ett namn. Det blev Prance o Matic Gbg. Men jag behövde en fusklapp för att komma ihåg det.

Det är istället som Bongo Riot Gbg som de slår ett slag för sin nya dansmusik. Med trummor och slagverk vill de göra livet till en fest.

– Vi spelar var som helst, säger Labbe Grimelund.

– Vi brinner för brukskulturen, fortsätter Finn Björnulfson.

– Folk ska delta, vi ska skapa gemenskap och inte tänka så mycket.

Några spelningar till siktar Bongo Riot Gbg in sig på i vår. Men redan har duon börjat förberedelserna för sommarens Ullevispelningar.

– Ja, vi har redan känna på sakerna. Men vi har gått om tid, säger Labbe Grimelund.

Bongo Riot Gbg

Är: Lars-Erik "Labbe" Grimelund, trummor, och Finn Björnulfson, slagverk. Bildades 2017 i Göteborg.

Bakgrund: Labbe har spelat med Whipped Cream, Souls och Augustifamiljen. Finn Björnulfson har spelat med José González och Timbuktu. Spelar nu med Amanda Andréas.

Planerar: Att jobba med DJ:n Johanna Ritscher, Malmö, och spela in material för kommande skiva.

Visa merVisa mindre