Laleh till Ullevi. Sångerskan Laleh firar 40 år 10 juni 2022. Samma dag spelar hon på Ullevi. Foto: Gustaf Thörn

Laleh till Ullevi 2022

10 juni 2022 fyller Laleh 40 år. Då passar den folkkära sångerskan på att fira rejält. Med en spelning på Ullevi.

  • Publicerad 13:11, 7 jun 2021

... efter alla år känns det lite extra speciellt.

Sedan genombrottet 2005 har Laleh blivit allt mer folkkär och lockat en allt större publik.

I Göteborg har hon spelat från Trädgårdsföreningen, Scandinavium, Way out West till Götaplatsen (den sistnämnda med 2014 under Kulturkalaset tillsammans med Göteborgs symfoniker).

Nu är hon beredd att ta nästa steg.

40-årsdag

10 juni 2022 är det inte bara Laleh Poukarims 40-årsdag. Det blir då också hennes största publika utmaning då hon firar med sin publik med en spelning på Ullevi. "Ullevi var en plats där jag som liten fotbollstjej gick för att titta på Gais eller stå utanför grinden och få autografer ifrån mina favoritspelare, så nu, efter alla år känns det lite extra speciellt, jag kommer dock inte ha med min fotboll, tror jag", skriver hon i ett pressmeddelande.

Samtidigt med denna nyhet är Laleh också aktuell med sin nya singel "Change", den första engelskspråkiga sedan 2018.

Biljetten till Lalehs Ullevikonsert finns till försäljning från och med fredag 11 juni klockan 10.00.

Laleh

Är: 39. Sångerska, musiker, låtskrivare och producent. Mötte en större publik som 18-åring genom sin filmroll i succén "Jalla jalla" 2000. Skivdebuterade 2005 med albumet "Laleh", som hon nominerade till inte mindre än sju Grammisar för. Hon knep tre, bland annat som årets producent.

Bor: I Los Angeles. Kommer från Iran, varifrån familjen flydde för att hamna i Belarus. När hon var tio år kom hon till Sverige för att bli bosatt i Hammarkullen. Efter studenten från Hvitfeldtska musiklinjen flyttade hon till Stockholm där hon länge var verksam.

Familj: Ensamstående, har förlorat både sin mor, far och bror.

Aktuell: Med nya singeln "Changes" och Ullevi 10 juni 2022, samma dag som hon fyller 40 år. Biljetter finns till försäljning från och med 11 juni 2021. Kommer med ett svenskspråkigt album senare i år.

Visa merVisa mindre

Krönikor

Vem tar ansvar när framtidens byggstenar faller?

Krönika Analys. GöteborgDirekts reporter om skolgranskningen En lärare i grundskolan, som valt att ägna sitt yrkesliv åt barnen, som lägger grunden för deras framtid, går till jobbet med en klump i magen… måndag 31/5 11:25

Konsumentfrågan

Gäller svensk lag även utländska företag?

Konsument Konsument Vad gör man om man får hem en annan vara än den man beställt? Gäller svensk lag även företag som inte är baserade i Sverige? Och om man ramlar hos sin tandläkare – kan man då få ersättning för det? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut. tisdag 18/5 16:11

Debatt

Bilar, bilar och mer bilar

Debatt Replik: Bilar i centrum Det finns ett ökat intresse för att ta sig fram med elsparkcykel, elcykel och cykel som alternativ till privatägd bil… fredag 11/6 16:00