Till Stadsteatern. Meriterade Dramatenskådespelaren Lena Endre kommer till Göteborgs Stadsteater. Foto: Klara G

Lena Endre kommer till Göteborgs Stadsteater

Nyligen presenterade Göteborgs Stadsteater kommande program för säsongen 2021/2022. Nu är det också klart att meriterade Dramatenskådespelaren Lena Endre gästspelar i "Tillbaka i Reims".

  • Publicerad 19:06, 19 maj 2021

Göteborgs Stadsteater har tidigare samarbetat med Dramaten. Som i Backa teaters uppsättning av Mattias Andersson "Vi som fick leva om våra liv" med, först, premiär i Göteborg hösten 2019 och därefter i Stockholm.

På scenen stod då delar av teaterns fasta ensemble med skådespelarna Magnus Roosman, Marie Richardson och Nina Zanjani från den svenska teaterns nationalscen.

Samarbete

Nu är det dags för nästa utväxling då "Tillbaka i Reims" sätts upp och blir, förutom samarbetet med Dramaten också ett med Schaubühne Berlin . För regin och det konstnärliga konceptet står tysken Thomas Ostermeier från just Schaubühne Berlin. Han räknas som en av Europas främsta regissörer.

"Tillbaka från Reims" är baserad på både från den självbiografiska romanen och den dokumentära filmen med samma namn, båda av och om sociologen Didier Eribon.

Göteborgsrappare

I huvudrollen i både Stockholm och Göteborg syns Lena Endre, meriterad skådespelare och en av de ledande i landet. Från Stadsteatern i Göteborg syns Jesper Söderblom, som också under säsongen är aktuell med nypremiären monologen "Dvärgen" baserad på Pär Lagerkvists roman.

Även Göteborgsrapparen Parham finns med i en betydande roll.

"Tillbaka till Reims" har sin premiär i Stockholm 26 september och sätts upp i Göteborg 18 mars 2022.

Tillbaka till Reim

Är: En pjäs, baserad på Didier Eribons bok och film utvecklad av tyske regissören Thomas Ostermeiner från Schaubühne Berlin. Uppsättningen är ett samarbete mellan Berlinteatern, Dramaten och Göteborgs Stadsteater.

Premiär: I Göteborg 18 mars 2022.

I rollerna: Lena Endre, Jesper Söderblom och rapparen Parham.

Visa merVisa mindre

Krönikor

Vem tar ansvar när framtidens byggstenar faller?

Krönika Analys. GöteborgDirekts reporter om skolgranskningen En lärare i grundskolan, som valt att ägna sitt yrkesliv åt barnen, som lägger grunden för deras framtid, går till jobbet med en klump i magen… måndag 31/5 11:25

Konsumentfrågan

Gäller svensk lag även utländska företag?

Konsument Konsument Vad gör man om man får hem en annan vara än den man beställt? Gäller svensk lag även företag som inte är baserade i Sverige? Och om man ramlar hos sin tandläkare – kan man då få ersättning för det? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut. tisdag 18/5 16:11

Debatt

Bilar, bilar och mer bilar

Debatt Replik: Bilar i centrum Det finns ett ökat intresse för att ta sig fram med elsparkcykel, elcykel och cykel som alternativ till privatägd bil… fredag 11/6 16:00