Lilla Bäcken vill brusa högre i vår

Den Majornabaserade orkestern Lilla Bäcken har ambitioner. Med sin musik vill bandet nå ut än mer och gärna bli större.

  • Publicerad 12:01, 13 mar 2020

Efter att ha bildats 2012 har Lilla Bäcken vuxit. Bandmedlemmar har adderats under gång och med det har musiken både utvecklats och förändrats.

– Vi har inte pratat om hur vi ska låta. Vi spelar bara och så låter det som det låter, säger sångaren och textförfattaren Andreas Chadien.

Trummisen Johan Åberg fyller i:

– Vi är rätt så spretiga med finsk tango, klezmer, visa och pop, gärna med lite skav i kanten. Det är färgglatt, men också lite smutsigt.

Gott rykte som liveband

Det har räckt fint. I och med att bandet har vuxit har också publiken kommit att bli större. För Lilla Bäcken har tillskansat sig ett gott rykte som liveband.

Nu vill de nå ut till än fler.

– Vi pratar om hur vi ska bli ett ännu bättre liveband och har till och med funderat på att ta in en regissör, säger Andreas Chadien.

– Ja, för live är vi mer som en föreställning i två akter. Vi vill blanda in fler element och trivs då vi har en dramaturgi ihop med något visuellt, fortsätter Johan Åberg.

Nu räcker inte Göteborg längre.

– Vi vill ut. Bortom Borås. Mölndal, där vi, förutom Göteborg, varit hittills. Det vill vi lägga kraft på. För vi har låtarna och det är därför som vi utvecklas som band, menar Andreas Chadien.

Lilla Bäcken

Är: Andreas Chadien, sång och texter, Mischa Hayman, gitarrer, Frans Jesper, keyboard, gitarr, ukulele och sång, Andreas Hartman, bas, Mats Hedenskog, dragspel och mandolin, och Johan Åberg, trummor och slagverk.

Från: Majorna (i stort sett).

Började: 2012. Debutplattan "Lilla Bäcken" kom 2013.

Aktuella: På Porter Pelle fredag 13 mars och inspelning av ny musik.

Trafiken – minut för minut

GÖTEBORGSNÖJE

Coronan knäckte Nefertiti – tvingas i konkurs

Klassiska jazzklubben har dragit publik sedan 1978. I mer än 40 år har jazzklubben Neferititi lockat sin publik med artister långt utanför landets gränser. Men nu har den tvingats i konkurs. "Coronan knäckte klubben", säger verksamhetschef Tomas...måndag 6/4 10:38

DEBATT

Pest eller kolera – eller corona

Tradition Tittar man i Göteborgs uråldriga journal kan man se att historiskt sett är corona långt från den enda pandemi som drabbat staden. Digerdöden, pest, smittkoppor och kolera står att läsa.lördag 4/4 16:00

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57