Lilla Bäcken vill brusa högre i vår

Den Majornabaserade orkestern Lilla Bäcken har ambitioner. Med sin musik vill bandet nå ut än mer och gärna bli större.

  • Publicerad 12:01, 13 mar 2020

Efter att ha bildats 2012 har Lilla Bäcken vuxit. Bandmedlemmar har adderats under gång och med det har musiken både utvecklats och förändrats.

– Vi har inte pratat om hur vi ska låta. Vi spelar bara och så låter det som det låter, säger sångaren och textförfattaren Andreas Chadien.

Trummisen Johan Åberg fyller i:

– Vi är rätt så spretiga med finsk tango, klezmer, visa och pop, gärna med lite skav i kanten. Det är färgglatt, men också lite smutsigt.

Gott rykte som liveband

Det har räckt fint. I och med att bandet har vuxit har också publiken kommit att bli större. För Lilla Bäcken har tillskansat sig ett gott rykte som liveband.

Nu vill de nå ut till än fler.

– Vi pratar om hur vi ska bli ett ännu bättre liveband och har till och med funderat på att ta in en regissör, säger Andreas Chadien.

– Ja, för live är vi mer som en föreställning i två akter. Vi vill blanda in fler element och trivs då vi har en dramaturgi ihop med något visuellt, fortsätter Johan Åberg.

Nu räcker inte Göteborg längre.

– Vi vill ut. Bortom Borås. Mölndal, där vi, förutom Göteborg, varit hittills. Det vill vi lägga kraft på. För vi har låtarna och det är därför som vi utvecklas som band, menar Andreas Chadien.

Lilla Bäcken

Är: Andreas Chadien, sång och texter, Mischa Hayman, gitarrer, Frans Jesper, keyboard, gitarr, ukulele och sång, Andreas Hartman, bas, Mats Hedenskog, dragspel och mandolin, och Johan Åberg, trummor och slagverk.

Från: Majorna (i stort sett).

Började: 2012. Debutplattan "Lilla Bäcken" kom 2013.

Aktuella: På Porter Pelle fredag 13 mars och inspelning av ny musik.

Visa merVisa mindre

Trafiken – minut för minut

KONSUMENT GÖTEBORG

Vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa?

Konsument. Måste jag betala ersättning för leveranshinder och hyra, vad är Konsumentverket och vad är konsumentvägledningen egentligen och vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. söndag 24/5 12:00

DEBATT

"För oss är det tydligt – välfärden måste sättas först"

Debatt Socialdemokraterna Välfärdsarbetarna utför några av de allra viktigaste arbetsuppgifterna vi har i samhället. De tar hand om våra barn och äldre, vårdar de sjuka och utbildar de unga. torsdag 2/7 10:21

KRÖNIKOR

Fransson: "En historisk höst väntar din lokaltidning"

Krönika Göteborg Direkts chefredaktör Joakim Fransson ser tillbaka på en tuff vår, men blickar samtidigt framåt mot en historisk höst.fredag 3/7 13:10

QUIZ

Quiz: Vad kan du om din snart 400-åriga stad?

Firar 399 år i dag Idag är det ett år kvar till det stora 400-årsjubiléet för vår stad. Men vem grundade då Göteborg? Och hur gammal är egentligen Götaälvbron? I det här quizet kan du utmana dina Göteborgskunskaper.torsdag 4/6 15:11