Lollo klar för nytt kapitel – "Det var ett turbulent år"

2017 var ett dramatiskt år för Lollo Gardtman. Hennes älskade pappa gick bort under våren. På hösten kom hennes debutalbum "Chapter One". Nu siktar hon på sin nya musik – och mot bröllop.

  • Publicerad 17:01, 21 feb 2020

Det är en låt som passar för bröllop. "Say yes", det säger ju sig självt.

På scen är hon sångerskan som välter hus och öppnar hjärtan. Hon var länge primadonnan på Park Lane, som övertygade vilken sång hon än sjöng – gärna med soul- och funkkrydda.

Men en relation som var destruktiv och nedbrytande gjorde att hennes självförtroende tog stryk. Det som andra tyckte var självklart såg hon inte själv. Vändningen kom och med den – och en ny, kärleksfull relation – smög sig tilliten på. 2017, i december, hade hon releasekalas på ett fullsatt Nefertiti för att fira sitt debutalbum "Chapter One".

– Det var ett turbulent år, berättar hon.

– I mars gick min pappa bort, tre veckor innan hade min sambos pappa avlidit. Jag som hade drömt om att pappa skulle vara med på min releasespelning. Jag ville göra honom stolt och vet att jag hade gjort det.

Tiggde till sig spelning

Lollo Gardtmans pappa var med den där kvällen på Nefertiti – precis som han var då hon med band sålde ut prestigefyllda Slussen på Orust i augusti. För med honom i tankarna går hon vidare.

– Tiden läker, trots allt, alla sår, säger hon och fortsätter:

– När jag lyckades tigga till mig en spelning på Slussen lovade jag att vi skulle fylla stället. Det blev smockfullt. För mig var det viktigt. Det är inte så många som känner till mig och det var ett sätt att göra en snackis. Jag gick all in och nu har arrangörerna lovat mig två kvällar till i sommar. Även om ingenting är bestämt.

Perfekt låt för bröllop

Lollo Gardtman har precis kommit med sin nya singel "Say yes" – en positiv låt som har sin speciella historia.

– Ja, min vän Fredrik Toreskog fick feeling, skrev några ackord, filmade sig själv när han spelade och skickade över till mig via MMS. Min sambo Uffe (Karlsson) plockade upp riffet och jag fick feeling på en text. Vi skickade tillbaka till Fredrik. En vecka senare var en låt inspelad och klar med hjälp av producenten Martin Carlberg, säger hon och fortsätter leende.

– Det är en låt som passar för bröllop. "Say yes", det säger ju sig självt.

Satsar helt själv

Jo, hon hoppas på att få framföra den på bröllop i sommar. Men först en räcka singlar som ska komma under halvåret. För efter "Chapter One" är nu "Chapter Two" på gång, musik som tillsammans ska bli ett vinylalbum med release senare i år.

– Det har varit en dröm.

Hon står för satsningen helt själv. Är noga med att betala musikerna som spelar på konserterna, men ser konserterna som promotion för henne själv. Allt för att förverkliga det hon har drömt om – och hon har en idé.

– Jag funderar på att åka hem till folk och spela i deras hem. Tänk att ha en sådan release på albumet!

Lollo Gardtman

År: 41.

Bor: I Bagaregården. Kommer ursprungligen från Sävedalen.

Yrke: Sångerska, låtskrivare och föreläsare.

Aktuell: Med singeln "Say yes", som nyligen kommit och med den en video av regissör Andy Galvez. Spelar med Sister Soul och Suburbans på Gbg soulparty på Pustervik 28/5.

Har: Medverkat vid flera av Park Lanes shower och Wallmans salonger. Kört shower i norska Halden under flera år. Varit med i Rock of the 80's och Tomas Ledins show på Rondo 2011.

Vi är GBG

    Vi är GBG