Siktar mot show. Claes Malmberg och radioprofilen Stefan Livh kör show på Kajskjul 8 i höst. Foto: Henrik Sandsjö

Malmberg och Livh gör gemensam show

"Malmberg – full av Livh" är den givna titeln när populäre skådespelaren Claes Malmberg och radioprofilen Stefan Livh står på scen i höst. Den 24 september har showen premiär på Kajskjul 8.

  • Publicerad 11:00, 11 maj 2021

Covid förde oss samman.

När radioprofilen Stefan Livh checkade ut från lång och trogen tjänst på Sveriges Radio i Göteborg var det inte för att mata duvorna. Snart hade han sjösatt en podd – "Mot bättre vetande" – tillsammans med Claes Malmberg.

– Covid förde oss samman och vi fick tid över, säger Stefan Livh.

– Jag har ju jobbat tidigare med honom och skrivit texter till hans föreställningar. Nu bestämde jag det här på uppstuds och ville ha med Claes.

Utan säkerhetsbälte

När han och Claes Malmberg pratar i podden blir det snack utan säkerhetsbälte.

– Ja, det får man nog säga. Jag med min radioerfarenhet som pratar med någon som har åsikter om allt. Då var valet lätt. Han är både kvick och rolig och vi har samma humor.

– Det är bland det roligaste jag har gjort, flikar Claes Malmberg in.

– Här kan jag prata helt fritt. Kanske därför som annonsörerna inte står i kö.

Positiva effekter

Podden har emellertid gett positiva effekter, förutom de 10 000-tals lyssnare de har vid sändningar en gång i veckan. För den 24 september kommer paret stå på scen för premiär i nyskrivna "Malmberg – full av liv" på Kajskjul 8.

– Stefan och jag har ju samarbetat från och till. Han har hjälpt till med texter och sånger, som "Good old days" ute i Jonsered 2018 och han bättrade på texten till "Jeppe på berget" året därpå. Han har dessutom hjälpt mig med texter till min turné. Jag gillar det han gör, så när pandemin kom var det väldigt lätt att tacka ja till podden. Och det är på grund av podden som vi nu ska göra den här showen.

Går utanför manus

I detta nu sitter Stefan Livh och skriver på manus. Men samtidigt ska "Malmberg – full av Livh" innehålla dagsaktuella texter. Claes Malmberg, som älskar att gå utanför manus och improvisera, ser fram emot scensamarbetet.

– Med Stefan på scen blir det en trygg utgångspunkt. Vi har humorn gemensamt, men olika sätt att uttrycka den på. Så förhoppningsvis blir det roligt.

Malmberg – full av Livh

Är: En krogshow med skådespelaren och underhållaren Claes Malmberg och radioprofilen Stefan Livh. Tillsammans med Bennet Fagerlunds Trio (Bennet Fagerlund, kapellmästare och piano, Martin Tallström, gitarr, och Peter Milefors, trummor) kommer de underhålla under hösten på Kajskjul 8, Göteborg.

Premiär: 24 september.

Krönikor

Vem tar ansvar när framtidens byggstenar faller?

Krönika Analys. GöteborgDirekts reporter om skolgranskningen En lärare i grundskolan, som valt att ägna sitt yrkesliv åt barnen, som lägger grunden för deras framtid, går till jobbet med en klump i magen… måndag 31/5 11:25

Konsumentfrågan

Gäller svensk lag även utländska företag?

Konsument Konsument Vad gör man om man får hem en annan vara än den man beställt? Gäller svensk lag även företag som inte är baserade i Sverige? Och om man ramlar hos sin tandläkare – kan man då få ersättning för det? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut. tisdag 18/5 16:11

Debatt

Bilar, bilar och mer bilar

Debatt Replik: Bilar i centrum Det finns ett ökat intresse för att ta sig fram med elsparkcykel, elcykel och cykel som alternativ till privatägd bil… fredag 11/6 16:00