Foto: Knut Koivisto

Marie Fredriksson hyllas på Storan

Den 20 januari samlas Sveriges artistelit på Stora Teatern i Göteborg för att hylla nyligen bortgångne Marie Fredrikssons musikgärning.

  • Publicerad 19:22, 10 jan 2020

Sveriges Television kommer att sända minneskonserten med Kattis Ahlström som programledare. Christoffer Lundquist leder musikframträdandena med låtar framförda av flera kända svenska artister.

Kvällen fylls med minnen, berättelser och låtar från Marie Fredrikssons långa musikkarriär.

– Vi på SVT ser fram emot att fira Marie Fredrikssons unika gärning för svensk musik. Hon och Per Gessle satte tillbaka Sverige på den musikaliska världskartan genom Roxettes succétåg genom världen, och Maries egna låtar spelas än idag på dejter, bröllop och andra högtidsstunder. Det ska bli fint att få ge tillbaka lite i samband med konsertkvällen, säger Christina Hill, programchef SVT, i ett pressmeddelande.

Trafiken – minut för minut

DEBATT

Tjulander: Allas husdrömmar blir inte verklighet

Krönika Hur mycket folks boendesituationer än skiljer sig så har vi nog alla en sak gemensamt. Alla bär vi på en husdröm.lördag 15/2 16:31

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57