Marionet har dragit i rätt trådar för en comeback

Återförening på scen 2016 gav mersmak för 80-talsbandet Marionet, som väckt liv i gamla inspelningar.

  • Publicerad 14:57, 21 jul 2020

Det kanske inte är självklart att väcka 30–35 år gammal musik till liv. Men med teknikens hjälp är det precis vad Marionet har gjort.

– Det började med en återförening 2016 i samband med ett arrangemang om Trollhättans musikliv. Det var allt från Paul Paljett till vi på scen. Då var det mest en rolig grej. I samma veva hittade vi lådor på vinden med gamla tejper, som jag glömt av att jag hade, säger Göran Florström, som precis som trummisen, gitarristen, teknikern och producenten Dan Johansson var snabba att flytta till Göteborg i mitten på 80-talet och blivit kvar där sedan dess.

Genom Dan Johanssons restaureringsarbete såg albumet "Eternal return" ljuset i höstas – ett album producerat av Peter Nordholm och bortgångne Dille Diedricson. En ung Kalle Moraeus spelar fiol på ett par låtar.

Återföreningen live blev en engångshändelse. Men Marionet fortsätter skivutgivningen.Som nyligen utkomna singeln "Agitation".

– För oss är det inte nostalgin som driver oss. Det var inte bättre förr. Men låtarna har en oerhörde drivkraft, säger Dan Johansson.

– Ja, vi ser Marionet mer som ett inspelningsprojekt. Men vi får se tiden an, fortsätter Göran Florström, som med bandet siktar mot albumet med arbetsnamnet "Last party" i höst.

– Det är lustbetonat. Blir det jobbigt lägger vi ned.

Marionet

Är: Gothband med rötterna i Trollhättan/Göteborg och 80-talet. Dan Johansson, gitarr, Ove Flink, bas, Peter Jansson, trummor, Mikael Bodling, keyboards, och Göran Florström , sång. Bandet var aktivt 1982–1990, för att återuppstå 2016.

Aktuella: Med singeln "Agitation".

Vi är GBG

    Vi är GBG