Mary Onettes frontman aktuell med nytt musikprojekt

Bakom namnet H.Moon döljer sig Mary Onettes frontman Philip Ekström. Med albumet "Trustblood" har han gjort musik inspirerad av en separation.

  • Publicerad 12:07, 28 jul 2020

Normalt sett så är det fullt fokus med bandet Mary Onettes för Philip Ekström. Men de senaste åren har skapandet av filmmusik blivit hans främsta gärning. Musik som nu har lett till hans nya projekt, soloplattan "Trustblood" där han går under namnet H.Moon.

Framför allt är det i samarbetet med filmskaparen och regissören, amerikanen, Drake Doremus som Philip Ekströms fått chansen till ett delvis nytt skapande.

– Jag har vuxit som kompositör och fått experimentera med ljud och ljudbilder. En del låtar har mer varit som ljuddesign.

Drake Doremus är, förutom regissör, också ett hängivet Mary Onettes-fan. Så blev Philip Ekström kompositör till en kortfilm och fick fler uppdrag. Inför en ny produktion, filmen "Endings, Beginnings", var han i en förändring på ett personligt plan. Något som både inspirerade och kom att prägla musiken.

– Innan filmen var klar hade jag 60 spår. Vid slutmixen i Los Angeles i januari 2019 behövde knappt något göras alls. Allt passade.

Av den instrumentala musiken från filmen har han nu satt till text till tio spår som blivit "Trustblood". Men det var inte helt givet att ge ut det.

– Jag tycker det är jättejobbigt. Men samtidigt är inte albumet något där jag fläker ut mig själv. Plattan innehåller så mycket mer än min separation.

Philip Ekström

Är: musiker och låtskrivare, frontman i the Mary Onettes. Uppvuxen i Jönköping, men bor sedan länge i Göteborg.

Aktuell: Med musik till reklamfilmer och regissören Drake Domerus film "Endings, Beginnings". Kom nyligen med albumet "Trustblood" under artistnamnet H.Moon.

Vi är GBG

    Vi är GBG